Skandaalne Saksamaa ründetuus võib liituda Klavani koduklubiga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Kuranyi (paremal) Moskva Dinamo särgis
Kevin Kuranyi (paremal) Moskva Dinamo särgis Foto: SCANPIX

Augsburgis löövad viimasel nädalal lained kõlakad, mis seovad kohalikku jalgpalliklubi ja endist Saksamaa koondise ründajat Kevin Kuranyit. Alates 2010. aastast Moskva Dinamos mänginud Kuranyi tahab väidetavalt Saksamaale naasta ning mehe enda sõnul oleks Augsburg, kus mängib ka Ragnar Klavan, väga hea mängupaik.

«Augsburg on alates Bundesligasse tõusmisest superarengu teinud. Väga hea meeskond koos väga hea treeneriga,» ütles Saksamaa koondise eest 52 mängus 19 väravat löönud 33-aastane ründaja.

Augsburger Allgemeine arvates vajab klubi peatreener Markus Weinzierl kogenud ründajat, kellel on väga hea väravalöömise statistika. Omal ajal õnnestus Kuranyil 261 Bundesliga mängus 111 väravat lüüa. Baierimaa meeskonna praegune ründetipp Raul Bobadilla on 108 mänguga löönud 20 tabamust. Lisaks räägib Kurany kasuks euromängudes saadud kogemus. Augsburg teeb algaval hooajal esmakordselt kaasa UEFA Euroopa liigas ning pea kõigi mängijate jaoks on see uus kogemus.

Ülemineku suurimaks takistuseks võib saada ilmselt raha, kuna Moskva Dinamos teenis Kuranyi väidetavalt väga suuri summasid, kuid Augsburg kuulub endiselt Bundesliga väiksemate eelarvetaga klubide hulka.

Nädala lõpus tuli päevavalgele, et Kuranyi võttis juba ühendust ka Augsburgi poolkaitsja Halil Altintopiga, kellega ta omal ajal koos Schalke 04 meeskonnas tegusid tegi.

Kuranyi on huvitava elulooga jalgpallur, kes sündis Brasiilias. Tema isa on sakslane ning ema on Panamast. Seega oli mehel võimalik valida kolme riigi vahel, kelle koondist esindada ning Kuranyi valik langes Saksamaale.

Kuranyi kuulus Saksamaa koondisesse aastatel 2003-2008. Läbimurde tegi ta 2004. aastal, kui mees lõi 13 mänguga 10 väravat. 2008. aastal sai tema koondisekarjäär aga ootamatu lõpu. Mängus Venemaa vastu ei kuulunud Kuranyi 18 koosseisu arvatud mehe hulka. Ründaja vaatas mängu tribüünilt, kuid lahkus poolajal staadionilt. Hiljem ei ilmunud ta enam koondise hotelli.

Peatreener Joachim Löw kinnitas pärast intsidenti, et Kuranyi enam koondisekutset ei saa. Seni on Löw oma sõna pidanud.

Kevin Kuranyi klubikarjäär

2001-2005, VfB Stuttgart, 133 mängus 57 väravat

2005-2010, Schalke, 209 mängus 87 väravat

2010-2015, Moskva Dinamo, 151 mängus 56 väravat

Kevin Kuranyi 2008. aastal Saksamaa koondise särgis. Foto: Scanpix
Kevin Kuranyi 2008. aastal Saksamaa koondise särgis. Foto: Scanpix Foto: Neil Morrison/©Professional Sport / TopFoto
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles