Poolakas võimutses tuuril, Kangert pidi taas Nibalit tassima

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafal Majka tähistamas tänase etapi võitmist.
Rafal Majka tähistamas tänase etapi võitmist. Foto: SCANPIX

Jalgratturite mitmepäevasõidul Tour de France’il näitas tänasel mägisel etapil parimat minekut poolakas Rafal Majka. Mullu tuuril parimaks mägironijaks kerkinud Majka jaoks oli see karjääri kolmas etapivõit Tour de France’il.

Teise koha saavutas täna iirlane Daniel Martin, kes kaotas Majkale 1.00ga. Kolmas oli Emanuel Buchmann (+1.23).

Eestlastest oli täna heas hoos Tanel Kangert, kes vedas viimasel raskel tõusul võimsalt gruppi. Distantsi lõpuosas tekkis taas raskusi Astana meeskonna liidril Vincenzo Nibalil, kes jäi tuuri favoriitidest paar kilomeetrit enne lõppu maha ja nii tuli ka Kangertil tiimi liidrit järgi oodata ja itaallane finišisse vedada.

Kangert kaotas täna võitjale 6.11 ja sai 22. koha, Nibali oli tema järel 23. Velotuuri liider Chris Froome sai täna 9. koha, kaotust võitjale kogunes 5.21.

Froome edestab üldarvestuses teisel kohal olevat Tejay van Gardereni 2.52ga, kolmas on Nairo Quintana (+3.09), neljas Alejandro Valverde (+3.59), viies Geraint Thomas (+4.03) ja kuues Alberto Contador (+4.04).

Üldarvestuses kerkis Kangert tänase sõiduga 33. kohale, kaotust liidrile on 32.46.

Teine eestlane Rein Taaramäe jättis täna võistluse pooleli.

11. etapi tulemused:

1. Rafal Majka 5:02.01

2. Daniel Martin +1.00

3. Emanuel Buchmann +1.23

4. Serge Pauwels +2.08

5. Julien Simon +3.34

6. Bauke Mollema 5.11

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles