Priit Rätsep triumfeeris Lätis

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Rätsep.
Priit Rätsep. Foto: Jānis Pastars

Vilaka krossirajal sõideti eile Läti motokrossi meistrivõistluste etapp, kus MX1 klassis osales ka meistrivõistlustel teist kohta hoidnud HRC Honda Racing sõitja Priit Rätsep.

Võistluspäev algas Rätsepa jaoks hästi, kui ta sõitis kvalifikatsioonis välja paremuselt teise aja, jäädes alla ainult Läti parimale MX1 klassi sõitjale Matiss Karrole, kes võistleb samuti Hondal. Esimeses sõidus sai Rätsep väga hea stardi ja ta asus kohe sõidu liidriks. Eestlane suutis sõidu lõpuni külma närvi hoida, kui edestas teiseks jäänud meistrivõistluste liidrit Davis Ivanovsi ainult 0,4 sekundiga. Karro sai kolmanda koha, aga tema jäi Rätsepale alla juba 45 sekundiga.

Teine sõit ei läinud Rätsepal alguses nii kergelt, kuid sõidu poolel maal suutis eestlane Karrost mööduda ja liidriks tõusta. Ivanovs sai samuti Karrost mööda, kuid seekord Rätsepale nii lähedale ei pääsenud ja kaotas talle lõpuks 2,8 sekundiga. Karrol kogunes kaotust Rätsepale 23 sekundit.

Kahe sõidu kokkuvõttes kuulus seega väärt etapivõit Rätsepale Ivanovsi ja Karro ees.

Läti meistrivõistlusi juhib küll Ivanovs 132 punktiga, kuid Rätsep jääb temast nüüd ainult kahe punkti kaugusele. Kolmandal kohal on Vilakas viienda koha saanud Leedu äss Vytautas Bucas, temal on koos 97 punkti.

«Päev oli mul väga hea. Rada oli väga kiire ja kõva pinnasega ning nii mõnelgi sirgel sai viimase käiguga tuld anda. Esimeses sõidus sain stardivõidu, sest Honda CRF450 tõmbab võimsalt. Sõitu juhatasin algusest lõpuni, kuid Ivanovs asja lihtsaks ei teinud, sest terve sõidu vältel surus ta korralikult ja lõpujoonel oli vahe alla poole sekundi,» muljetas Rätsep.

«Teises sõidus olin stardist teine ja Karro juhtis pool sõitu, kuid siis suutsin möödasõidu realiseerida. Sõidu lõpus oli avasõidule sarnane stsenaarium Ivanovsiga, kus tulime ratas rattas üle joone, aga seekord oli vahe veidi suurem. Kokku tuli Lätist kaks võitu ja pole väga paremat tahta! Suur tänu meeskonna toetajatele ja meeskonnale, sest tsikkel oli hästi ettevalmistatud ja kõik laabus,» rõõmustas Rätsep, kes järgmisel nädalavahetusel stardib Lommelis toimuval maailmameistrivõistluste etapil ja seda kuninglikus MX1 klassis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles