Läti meister maratonis liitus Eesti klubiga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soodsamad kütusehinnad ei viinud eestlasi massiliselt Lätisse kütust ostma.
Soodsamad kütusehinnad ei viinud eestlasi massiliselt Lätisse kütust ostma. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Möödunud aastal maratonis ja 5000 meetri distantsil Läti meistritiitli võitnud Jolanta Liepina, kes tänavu ka Eestis korraldatud jooksudel poodiumikohtadele tulnud, liitus siinse spordiklubiga ProRunner.

Tartusse elama asunud Liepina mullune hooaeg ei olnud just kõige parim – kuu aega enne maratoni sai ta tõsise jalavigastuse, vahendab Jooksuportaal. «Olgugi, et ma tugevalt treenida ei saanud, tahtsin siiski joosta. Kuu aega enne aasta olulisemat starti tegin ainult kergeid treeninguid. Sellest tingituna olen oma võiduga väga rahul, ent ajaga (3:08.48) mitte,» tõdes Liepina, kes pidi pärast maratoni tegema ligi viiekuulise jooksupausi, et vigastusest korralikult taastuda.

Möödunud aasta juunis enne vigastust saavutas Liepina Ventspilsis poolmaratoni Läti meistrivõistlustel isikliku rekordiga 1:21.22 teise koha, kaotades ainult legendaarsele Läti jooksjale Jelena Prokopcukale. Liepina parim tulemus 5000 m  distantsil 17.15,83 pärineb Läti presidendi auhinna võistlustelt Valmieras. Veidi kehvema ajaga 17.27,07 võitis ta mullu augustis Läti meistrivõistlustel kuldmedali ning saavutas 3000 m jooksus teise koha.

Ülikooli päevil võistles Jolanta Liepina rohkem staadionil. Tema 800 m isiklik rekord on 2.16,06 ning 1500 m isiklik rekord 4.41,72. Sel aastal on ta võistelnud ka mitmel Eestis korraldatud jooksudel. Tartu jooksumaratonil ja Tartu kevadjooksul sai ta 6. koha. Ümber Pühajärve jooksul kuulus Liepinale 2. koht, Narva Energiajooksul võitis ta 7 km distantsil 1. koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles