Pareiko viigiväravast: mida viies kohtunik tegi, võttis päikest?

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpalli Eesti meistriliigas mängisid põlised rivaalid Flora ja Levadia 1:1 viiki.
Jalgpalli Eesti meistriliigas mängisid põlised rivaalid Flora ja Levadia 1:1 viiki. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

FC Levadia väravavaht Sergei Pareiko oli pärast 1:1 viiki FC Floraga küll üldiselt heas tujus, kuid kurjustas veidi kohtunikega, kes võinuks Flora viigiväravaga lõppenud olukorras tema arvates florakatele vea fikseerida.

Flora jõudis viigini 60. minutil, kui nurgalöögi järel lipsas kõrge pall Pareiko käte vahelt läbi ja lendas Dmitri Kruglovi peast võrku. «Pean videolt üle vaatama, aga poisid rääkisid, et Prosa tõukas mind. Ja siis ei jõudnud ka Dima enam reageerida. Tundus lihtne tsenderdus, aga just seetõttu ma ei saanud ka palli kätte,» selgitas Pareiko olukorda. «Küsimus viiendale kohtunikule: mida nad seal teevad, kas võtavad päikest?» ironiseeris ta pisut.

«Aga 1:1 lõpptulemus oli loogiline. Tore mäng, ilus ilm, publikut ka rohkem kui mõnel koondise mängul!» nentis Pareiko. Küsimusele, kas Flora võib Levadiat ja Kaljut võitmata tänavu meistriks tulla – seni on florakatel kahe põhikonkurendiga peetud viiest liigamängust kirjas vaid kaks viiki –, vastas Pareiko laia naeratusega: «Millal hooaeg lõpeb? Novembris? Siis räägimegi sellest! Nii palju mänge on veel ees, aga arvan, et omavahelised mängud saavad lõpuks otsustavaks.»

Levadia peatreener Marko Kristal lausus mängu järel, et tulemus tekitab kahetisi tundeid. «Arvestades, et juhtisime... Samas saime terve teise poolaja kümnekesi mängides viigipunkti kätte.» Kui mängu jooksul nõudis Kristal pidevalt, et kohtunikud vilistaksid ära vead, mida Flora kaitsjad tema arvates Levadia ründajale Ingemar Teeverile õhuvõitluses tegid, siis pärast vilet vastas ta küsimusele kohtunikutöö kohta diplomaatilise muigega: «Kohtunikega olen ma alati rahul, kui nad ei eksi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles