Noored tennisistid jäid olümpiafestivalil poolfinaali ukse taha

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tennis.
Tennis. Foto: Margus Ansu / Postimees

Eesti noormeeste tee Euroopa noorte suveolümpiafestivali tenniseturniiri nelja parema hulka peatasid nii üksikmängus kui ka paarismängus Iisraeli tennisistid.

Poiste üksikmängus kaheksa parema hulka jõudnud Robin Erik Parts tegi veerandfinaalis turniiri favoriidi, Iisraeli mängija Yshai Olieli vastu südika ja võitlusliku mängu, kuid pidi pärast 7:5 võidetud avageimi leppima vastase 3:6, 4:6 paremusega.

«Parts tegi täna väga hea mängu. Ta mängis suurfavoriidiga nagu võrdne võrdsega ja näitas, et vääris kohta kaheksa parema seas. Selles kuumuses, 37 kraadi varjus, oli ka vastane kustumise ääre peal. Lõpuks läks mäng füüsilise vastupidavuse ja vaimse tugevuse peale,» rääkis Partsi treener Redt Reimal.

Parts sai täna Olieliga mängida ka teist korda, kui pärast nappi pooleteise tunnist puhkepausi oldi vastamisi paarismängu veerandfinaalis. Ka siin läks võitja selgitamiseks tarvis kolme geimi. Iisraeli mängijad Oliel – Roi Ginat võitsid küll avageimi 6:3, kuid Daniil Glinka ja Robin Erik Parts suutsid teise geimi 6:4 võiduga mängu viigistada. Otsustavas kolmandas geimis tegutsesid kindlamalt Iisraeli mängijad ja tagasid 6:3 geimivõiduga koha nelja parema hulgas.

«Vastased olid natuke osavamad ja otsustavatel hetkedel kindlamad. Meie poiste mäng kõikus rohkem, kord oli üks parem, kord teine. Ma ütleks, et kummaski mängus ei mängitud midagi maha, võitis parem mängija,» ütles Reimal.

Lisa Lannusalu tõukas lõppvõistlusel kuuli 13.77 ja saavutas selle tulemusega 11. koha. Kaheksa parema hulka saamiseks tulnuks tõugata enam 14.86 meetrist. Võistluse võitis Ukraina esindaja Marharyta Lukashenko tulemusega 16.30. Kergejõustikutreener Mikk Joorits, kes on üks noorte juhendajatest olümpiafestivalil, ütles Lannusalu võistluse kohta, et ta tõukas oma tulemuse ära: viimastel võistlustel on tema kuulikaared kas natuke neljateistkümne meetri alla või peale jäänud. Lisaks avaldas tänasel võistlusel mõju ka palav ilm.

Euroopa noorte suveolümpiafestivalilt ühe kuldmedali võitnud Kregor Zirk võistles täna 100 meetri vabaltujumises, kus saavutas 20. koha ajaga 52,77. Samal distantsil oli stardis ka Janter Suun, kes sai 41. koha, tema aeg täna 54,86. Poolfinaali viinuks aeg 52,75.

Ilona Maide oli 100 m liblikujumises 25. (aeg 1.06,12), Armin Evert Lelle 400 m kompleksujumises samuti 25. (aeg 4.50,06). Samal distantsil sai Ivan Štšeglov 27. koha (aeg 4.57,27). Neidude 50 m vabaltujumises jäid Maide ja Sarah Hürden viiendasse kümnesse, kohad vastavalt 41. ja 49 (ajad 28,50 ja 28,94). Eesti 4x100 m vabaltujumise segateatevõistkond koosseisus Marko-Matteus Langel, Suun, Maide ja Hürden olid 22. ajaga 3.54,65.

Jalgratturitel oli täna kavas grupisõit. Neidude 47,4 km pikkuse sõidu lõpetasid Merili Sirvel ja Mathilde Manuela Nigul 43-liikmelises peagrupis kohtadel 27. ja 31., Kärt Lang katkestas. Noormeeste 71,1 km pikkuses sõidus oli Karl Brent Premet 48., Sander Kempi 88. ja Oskar Maidre 89.

Kuni 73 kg kaaluvate poiste kategoorias võistlev Aslanbeg Puhm kaotas avaringis yppon’iga hiljem 7. koha saanud hollandlasele Coen van Windenile. Kuni 52 kg kaaluvate tütarlaste seas maadelnud Caris Helena Kaup kaotas samuti avaringis yppon’iga lõpuks 5. koha saavutanud Saksamaa esindajale Jana Leonie Zieglerile.

XIII Euroopa noorte suveolümpiafestivalil on ees veel kaks võistluspäeva. Homme on viimane võistluspäev ujujatel ning eelviimane judokatel ja kergejõustiklastel. Eesti Olümpiakomitee lähetas festivalile 32 sportlast viiel alal: jalgrattaspordis, judos, kergejõustikus, tennises ja ujumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles