Taas ratta selga istunud Tanel Kangert: ma pole Tour de France'ist veel taastunud

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vaid nädal pärast kurnava Tour de France'i lõppu osales praeguse hetke Eesti parim jalgrattur Tanel Kangert taas võidusõidul, tehes Pirital kaasa Lauri Ausi mälestussõidul. Midagi ülivõimsat Kangert korda ei saatnud - keha oli suurtuurist veel väsinud ja ta veeres üle lõpujoone peagrupi keskel.

«Ma ei tulnud siia ainult selleks, et ainult trenni teha, vaid ka austusest Lauri vastu. Ta oli suurepärane võidusõitja ja hea inimene. Teda mäletatakse siiamaani ka Prantsusmaal,» ütles Kangert pärast finišit.

Tour de France'i 22. kohaga lõpetanud Kangert asus uuesti treenima reedel. «Täna oli mul kolmas päev ratta seljas, neljapäeval keerutasin ka natukene. Ega taastunud veel ei ole - füüsiliselt oli sõit päris valus. Lihashooldust oleks vaja, sest praegu andis väike pingutus kohe lihastele tunda,» selgitas ta. Järgmisena võistleb ta Norras 14.-17. augustini peetaval Arctic Race'il.

Tänase 126 km pikkuse sõidu võitis alles 18-aastane Karl-Patrick Lauk, kellesse Kangertil on palju usku. «Tegemist on ühe meie talendikaima tulevikumehega. Ma loodan, et ta jätkab seda sama rada, mida ta viimased aastad ajanud on. Mina usun temasse ja loodan, et tal on helge tulevik,» rääkis Kangert.

Vaata videointervjuud Kangertiga siit:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles