Peterburist Inglismaale siirdunud Venetsueela ründaja püstitas klubi rekordi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salomon Rondon.
Salomon Rondon. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpalli kõrgliigas eelmisel hooajal 13. koha saanud West Bromwich Albion käis välja klubi osturekordit tähistava rahasumma, ostes Venemaalt Peterburi Zeniidi ridadest ründaja Salomon Rondoni.

25-aastase Venetsueela ründaja eest maksti Venemaa meistrile 12 miljonit naela ehk umbes 17 miljonit eurot. Rondon saabus Euroopasse 2008. aastal, asudes esmalt mängima UD Las Palmase meeskonnas ning 2010. aastal Hispaania kõrgliigas Malaga ridades. Veel kaks aastat hiljem siirdus ta Kaasani Rubiini, kus veetis poolteist hooaega. Zeniti ridades pidas Rondon 36 liigamängu ja lõi neis 20 väravat.

Venetsueela koondise eest on tal kirjas 41 mängi ja 13 tabamust. Lisaks Rondonile on West Brom toonud suvel meeskonna ründeliini tugevdama ka Liverpoolist hangitud Rickie Lamberti. See võib tähendada, et enne septembri algust lahkub klubist mullune suurim väravakütt Saido Berahino, kelle teenete vastu tunnevad väidetavalt enim huvi Tottenham ja Manchester City.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles