Ajakirjaniku mõrvas kahtlustatav Zenjovi meeskonnakaaslane vahistati

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Javid Huseinov (vasakul) Aserbaidžaani koondise särgis.
Javid Huseinov (vasakul) Aserbaidžaani koondise särgis. Foto: SCANPIX

Sergei Zenjovi koduklubi Gabala kapten ja Aserbaidžaani jalgpallikoondislane Javid Huseinov vahistati, kuna teda kahtlustatakse seotuses ajakirjaniku mõrvaga.

Spordiajakirjanik Rasim Alijev kirjutas Facebookis, et Huseinov on ignorantne inimene, kes ei oska käituda. Hinnangu aluseks oli Huseinovi tegutsemine pärast Euroopa liiga mängu Küprose klubi Limassoli Apolloniga. Nimelt vehkis mängija matši järel väljakul Türgi lipuga. Türgi ja Küprose suhted on aga poliitilises plaanis äärmiselt halvad. Küprose saare põhjapool on Türgi valduses juba 1974. aastast, vahendas ERRi sporditoimetus.

Pärast Alijevi sissekannet võttis temaga ühendust mees, kes tutvustas end Huseinovi vennana ja soovis sel teemal kõnelda. Kohtumispaika jõudes peksti Alijev aga läbi ja ta suri pühapäeval haiglas. Võimud on seoses juhtumiga vahistanud kuus inimest.

Kuigi Huseinov ise peksmisest osa ei võtnud, siis süüdistatakse teda tõsisest kuriteost teatamata jätmises. Mehe koduklubi on mõistnud Huseinovi tegutsemise hukka ja eemaldanud ta meeskonna nimekirjast.

Huseinov on esindanud Aserbaidžaani koondist üle 40 korra ja löönud kaks väravat. Viimati mängis ta 12. juunil EM-valikkohtumises Norraga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles