Kes on kuningas? Usain Bolt, kes muu!

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt krooniti taas maailmameistriks.
Usain Bolt krooniti taas maailmameistriks. Foto: SCANPIX

Maailma kiireimat meest Usain Bolti on tänavu palju kritiseeritud – küll tema kohta viletsate tulemuste, küll väidetavalt konkurentide vältimise eest. Võib-olla õigustatult, sest Bolt polnud tänavu see mees, keda kõik on harjunud nägema. Kõmu tekitasid ka tema loobumised Jamaica meistrivõistlustest ja oma maa koondise MMi-eelsest treeningulaagrist.

Pekingisse tuli Bolt kohale, ent isegi siin ei mõistnud ilmselt keegi, milline on tiitlikaitsja vorm. Eeljooksus 9,96, poolfinaalis taas 9,96 ja näiliselt napp edasipääs ning lõpuks finaal. Stardi eel oli Bolt nagu Bolt ikka – veiderdaja. Kui aga kõlas stardipauk, pühkis minema hooga, mis tõi võidu. 9,79 tähistab ühtlasi tema selle hooaja tippmarki.

«Olen läbi hooaja talunud palju tagasilööke, kuid siin kõik toimis ning ma olen väga õnnelik. See võit tähendab mulle väga palju!» õhkas Bolt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles