Malmö kukutas Celticu Meistrite liigast, Monaco langes võideldes

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malmö alistas kahe mängu kokkuvõttes Glasgow Celticu ja jõudis teist aastat järjest Meistrite liiga põhiturniirile.
Malmö alistas kahe mängu kokkuvõttes Glasgow Celticu ja jõudis teist aastat järjest Meistrite liiga põhiturniirile. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Euroopa Meistrite liigas jõudis teist hooaega järjest alagrupiturniirile Rootsi klubi Malmö FF, alistades kahe mängu kokkuvõttes nimeka Glasgow Celticu.

Avakohtumise kaotas Malmö võõrsil 2:3, kusjuures juba kümne minutiga jäädi 0:2 kaotusseisu ja viimane värav löödi viiendal lisaminutil. Kodus alistas Malmö aga Celticu tänu Markus Rosenbergi tabamusele ja Celticu kaitsja Dedryck Boyata omaväravale 2:0 ning pääses üldskooriga 4:3 alagrupiturniirile.

Põneva lahingu pakkusid Valencia ja AS Monaco. Avamängu kodus 3:1 võitnud Valencia asus korduskohtumist võõrsil juba 4. minutil juhtima, kui Alvaro Negredo kasutas ära Monaco kaitsjate eksimuse. Peagi aga Andrea Raggi viigistas ning kui veerand tundi enne mängu lõppu lõi Elderson 2:1, vajas Monaco lisaajani jõudmiseks veel vaid ühte väravat. Seda siiski ei sündinud ja nii läks kahe mängu kokkuvõttes tulemusega 4:3 edasi Valencia.

Südilt võitles ka avamängu kodus Donetski Šahtarile 0:1 kaotanud Viini Rapid, kes jäi võõrsil kiirelt Marlose väravast samuti kaotusseisu. Järgmise tosina minutiga viisid aga Louis Schaub ja Steffen Hoffmann juba Rapidi 2:1 ette, mis tähendanuks tänu võõrsil löödud väravatele austerlaste edasipääsu. Šahtari poolel vastas siiski peagi viigiväravaga Oleksi Gladkii ning 2:2 seis püsiski lõpuvileni, mis tähendas ühtlasi Šahtari 3:2 edasipääsu.

Põhiturniiril ei näe tänavu ka Baseli meeskonda, kes viigistas kodus avamängu Tel Avivi Maccabiga 2:2, kusjuures Iisraeli klubi jõudis viigiväravani kuuendal lisaminutil. See Eran Zahavi värav osutuski otsustavaks tabamuseks, sest korduskohtumine lõppes 1:1 viigiga ning tänu võõrsil löödud väravatele läks alagrupiturniirile Maccabi. Seejuures viis Luca Zuffi ka tänases mängus Baseli ette, kuid Zahavi viigistas kümmekond minutit hiljem.

Kõige kergemini pääses alagrupiturniirile Zagrebi Dinamo, kes oli avamängus albaanlaste Skenderbeust võõrsil parem 2:1. Kordusmäng võideti kodus juba 4:1, kui El Arbi Soudani avas kiirelt skoori. Ehkki Esquerdinha viigistas vaid minut hiljem, läks Dinamo tänu Armin Hodzici väravale poolajale eduseisus.

Teise poolaja avaminutitel sai Goncalo punase kaardi ja Dinamo jäi väljakule kümnekesi, kuid sellest hoolimata lõid Jeremy Taravel ja Soudani veel kaks väravat. Dinamo pääses lõpuks alagrupiturniirile koondtulemusega 6:2.

Homme õhtul selguvad viis viimast tänavusele alagrupiturniirile pääsejat, Meistrite liiga tänavuste alagruppide koosseisud loositakse neljapäeva õhtul.

Meistrite liiga play-off:

*Malmö FF - Glasgow Celtic 2:0 (kokkuvõttes 4:3)

AS Monaco - *Valencia 2:1 (kokkuvõttes 3:4)

*Donetski Šahtar - Viini Rapid 2:2 (kokkuvõttes 3:2)

*Tel Avivi Maccabi - Basel 1:1 (kokkuvõttes 3:3)

* Zagrebi Dinamo - Skenderbeu 4:1 (kokkuvõttes 6:2)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles