Kanter: tänane võistlus tegi rõõmu

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter.
Gerd Kanter. Foto: SCANPIX

Kergejõustiku MMil Pekingis jõudis Gerd Kanter kindalt kettaheite lõppvõistlusele. Teises voorus heidetud 64.78 oli kokkuvõttes päeva kolmas tulemus ja tõi kogenud sportlase näole rahuloleva muige.

«Mis siin ikka põdeda, heitsin ju oma selle hooaja paremuselt kolmanda tulemuse,» sõnas ta. «Pealegi sai esimesel katsel nalja ka tehtud.» Kanter heitis esimeses voorus üle 64 meetri, kuid ketas kandus vasakule sektorist välja. «Kiirus oli hea, kruttisin veidike üle – selliseid heiteid võin oma karjääris jooksul lugeda ühe käe sõrmedel. Näiteks 2005. aastal Helsingis juhtus sama asi,» lisas ta.

Kanteri sõnul ei pannud selline heide muretsema, sest ta teadis, et sihik on vaja õigeks sättida. Teisel katsel oligi kõik korras. «Heited polnud kõige ilusamad, kuid füüsiliselt tundsin end väga hästi,» hindas Kanter oma sooritusi. «Kuna lõppvõistlus on alles ülehomme, läksin tegema ka kolmandat katset, kuid adrenaliin oli juba maas ja sellest heitest tuli üks paras plönn.»

Eelvõistluse tulemus tegi tänavu rohkelt probleeme kogenud Kanterile rõõmu. «Kiirus ja tehnika on olemas, kui näpud jäävad hästi taha, võib kaugele heita,» lausus ta.

Pärast võistlust läks Kanter korraks kangisaali. Homme kavatseb ta puhata ja laupäeva hommikul teha kerge treeningu ja mõned imitatsioonid. «Pärast puhkepäeva on selline kerge harjutamine mulle tavaliselt kasulik – muidu on liigutused veidi roostes,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles