Kaks korda poodiumile tõusnud Ralf Aron kindlustas üldesikohta

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralf Aron Adria ringrajal.
Ralf Aron Adria ringrajal. Foto: Italian F4

Itaalia vormel-4 sarja meistrivõistluste etapil Adria ringrajal tõusis Ralf Aron kahel korral poodiumile, finišeerides teise ja kolmanda kohaga.

Kvalifikatsioonisõitudes saavutas Aron esimeseks ja kolmandaks võistlussõiduks vastavalt teise ja kolmanda stardipositsiooni. «Teises ajasõidus sõitsin viimaste hulgas rajale ja just siis hakkas vihma sadama,» kommenteeris Aron. «Paar sõitjat jõudsid kuiva rajaga ringiaja kirja saada ja nemad kvalifitseerusid ettepoole.»

Avasõidus alustas Aron teiselt kohalt, pidas maha põneva heitluse oma tiimikaaslase Guan Yu Zhouga ning lõpetas sõidu kolmanda kohaga. Teises sõidus alustati võistlust kümne parema osas esimese sõidu tulemuste pööratud järjestuses ja seega startis eestlane kaheksandalt kohalt. Võidusõit oli pingeline ja tasavägine, aga lõpuks suutis Aron oma stardikohta siiski paari koha võrra parandada ja finišeeris kuuenda kohaga. Kolmandas võistlussõidus õnnestus Aronil samuti oma stardikohta parandada ja ta lõpetas sõidu teise kohaga.

«Tegelikult mulle see Adria rada hästi ei sobinud ja mul polnud seda kiirust, mis tavaliselt,» kommenteeris Ralf Aron oma nädalavahetust. «Rada on kitsas ja lühike, vaid 2,7 kilomeetrit pikk. Hästi aeglane rada ja mitte ühtegi kiiret kurvi pole.»

Itaalia F4 meistrisarjas on sõitmata veel kaks etappi ehk kuus võistlussõitu ja Ralf Aroni edu oma tiimikaaslase ees kasvas lõppenud nädalavahetuse järel 55 punktile. Sarja eelviimane etapp sõidetakse kahe nädala pärast Imola ringrajal.

«Kokkuvõttes aga peab nädalavahetusega rahule jääma, sest teenisin hulga punkte ja vahe punktitabelis lähima konkurendiga isegi kasvas,» kommenteeris Ralf Aron. «Järgmiselt etapilt Imolas loodan juba paremaid tulemusi, sest see rada sobib mulle paremini ja seal olen varem alati kiire olnud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles