Olümpiavõitja tunnistas, et tema positiivne dopinguproov vaikiti maha

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Clara Hughes.
Clara Hughes. Foto: SCANPIX

Homme esitletavas autobiograafias tunnistab Kanada jalgrattur Clara Hughes, et tema pärast 1994. aasta MM-i antud dopinguproov osutus positiivseks. Nimetatud võistlusel neljanda koha saanud Hughes märgib, et tema organismist leiti efedriini, kuid seda infot hoiti kitsas ringis teadlikult saladuses.

Toonane olukord erines aga olulisel määral praegusest, sest siis polnud veel asutatud Maailma Antidopinguagentuuri (WADA) ega Kanada rahvuslikku antidopinguorganisatsiooni (CCES), kirjutab Spordipartner.ee.

42-aastane Hughes kinnitab, et tahtlikult pole ta dopingut tarvitanud ning tal puudub kindel teadmine, kuidas sai proov positiivseks osutuda. «Ma ei teinud midagi valesti, kuid 21 aastat hiljem on sellest imelik rääkida,» rääkis nüüd Hughes, kes mitmekülgse sportlasena krooniti 2006. aastal olümpiavõitjaks kiiruisutajana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles