MMi kaheksanda kohaga leppinud Nabi jäi olümpiapääsmeta

Laura Kalam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Nabi (paremal).
Heiki Nabi (paremal). Foto: SCANPIX

Las Vegases jätkuvatel maadluse maailmameistrivõistlustel alustas Heiki Nabi kahe võiduga, kuid kaotas veerandfinaalis. 

Kokkuvõttes lõpetas Nabi MMi kaheksanda kohaga ning jäi ilma Rio olümpiamängude piletist. Rio olümpiale pääsemiseks oleks Nabi pidanud jõudma kuue parema hulka. Maadluses olümpiamängude kohta saab nüüd püüda alles 2016. aasta kevadel kvalifikatsiooniturniiridel.

Kvalifikatsiooniringis võitis Nabi tasavägises kohtumises grusiini Jakobi Kajaiat 1:0 ning seejärel sai kaheksandikfinaalis 3:2 jagu Lõuna-Korea maadlejast Yongmin Kimist.

Veerandfinaalis tuli Nabile vastu kahekordne olümpiavõitja ja neljakordne maailmameister kuubalane Mijain Lopez Nunez, kellega kohtuti ka kolm aastat tagasi Londoni olümpiamängude finaalis. Kuubakas osutus aga ka seekord paremaks ning võitis 2:0.

Kuna Mijain Lopez Nunez jõudis finaali, siis sai Heiki Nabi jätkata lohutusringis, kuid seal tuli tal vastu võtta Venemaa maadlejalt Biljal Mahhovilt 0:5 kaotus.

Finaalis alistas Riza Kayaalp (Türgi) üllatuslikult Lopez Nunezi 1:0. Pronksmedalid võitsid Biljal Mahhov ja ukrainlane Oleksandr Tšernetski.

Eesti kreeka-rooma maadlejatest on täna MMil matile minemas veel Alo Toom (-85 kg) ning neljapäeval alustab naistemaadluses Epp Mäe (-75 kg).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles