Tänak tulevast hooajast: praegu pole mõtet selle peale mõelda

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Timo Anis

Eesti rallimees Ott Tänak sai tänavuseks hooajaks autoralli MM-sarjas enda teise võimaluse ning seni on ta parematest tulemustest saanud Poolas kirja kolmanda, Rootsist neljanda ning Portugalist ja Soomest viienda koha. Üldarvestuses hoiab eestlane praegu kaheksandat koha. Tuleva hooaja kohta sõnas Tänak crash.net’ile, et praegu pole õige aeg sellele mõelda.

Tänavuse hooaja lõpuni on jäänud veel neli rallit, millest esimene algab Eesti aja järgi ööl vastu reedet Austraalias. Seejärel ootavad veel ees etapid Prantsusmaal, Hispaanias ja Walesis.

Eestlase käest uuriti, kas tulevat hooaega silmas pidades tunneb ta ka mingit survet. «Pinge ei tule kasuks. Meil on veel neli etappi ees. Meie anname endast parima ja seejärel on näha, kuidas läheb,» vastas Tänak.

«Kui anname endast parima, siis see ongi meie maksimum. Keskendume enda tööle ja seejärel näeme, mis saab. Praegu ei ole mõtet tuleviku peale mõelda,» lisas eestlane.

Tänaku sõnul tunneb ta ennast Fordi rallimasinas enesekindlalt ja on Austraalia ralliks valmis. «Tunnen end päris hästi. Hea on taas sõita kruusarallil. Meie tiim on kruusarallidel konkurentsivõimeline ja meil on hea positsioon. Olen heas tujus,» sõnas rallimees.

Nädala alaguses ralliks sihte seadis märkis eestlane, et kokkuvõttes tuleks kindlasti jõuda viie parema sekka. «Ma ei ole siin varasemalt WRC masina sõitnud ja seega on mul paljutki avastada. Peame leidma õige rütmi ja seda hoidma. Peame rallit ka nautima,» lisas ta veel.

Austraalia ralliga tehakse algust Eesti aja järgi täna öösel kell 1.18. Kokku on avapäeval kavas kaheksa kiiruskatset. Laupäevasel võistluspäeval sõidetakse veel neli ja pühapäeval viis kiiruskatset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles