Ogier jätkab kuningana, Tänak kogub kogemusi

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia ralli viimane päev.
Austraalia ralli viimane päev. Foto: Timo Anis

Kahju, et rallimaailm ei näinud kunagi Sebastien Loebi ja Sebastien Ogierʼ duelli võrdsetel tingimustel – täishooaega võrdsetel masinatel, võrdselt küpsete sõitjatena. See olnuks põnevalt võimas. Jah, need mehed sõitsid koos aastatel 2010 ja 2011, kuid toona oli üks absoluutne valitseja, teine alles õpipoiss. Pruukis aga üheksa korda maailmameistriks kroonitud Loebil karjäär lõpetada, kui Ogier võttis esinumbri koha üle ja püsib seal sama suveräänselt.

Eile noppis Ogier Austraalia rallil oma tänavuse hooaja seitsmenda esikoha ja kindlustas sellega kolm etappi enne MM-sarja lõppu endale maailmameistritiitli. Teisel kohal asuvat meeskonnakaaslast Jari-Matti Latvalat edestab ta juba 101 punktiga. Puhas seljavõit kõigi ülejäänute üle.

«See oli kindlasti parim hooaeg, mida ma olen üldse kunagi teinud!» kuulutas Ogier Austraalia ralli finišis. «Ma pole teinud suuri vigu, seevastu on olnud hoopis palju häid esitusi. Austraalia ralli on üks keerulisemaid ning suurepärane on siin võites kindlustada maailmameistritiitel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles