Milline ime viiks Eesti jalgpallikoondise homme alagrupist edasi?

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Zenjov (vasakul) mängus Inglismaa vastu
Sergei Zenjov (vasakul) mängus Inglismaa vastu Foto: SCANPIX

Kaine mõistusega asja vaadates on selge, et Eesti jalgpallikoondis järgmisel suvel peetavale EMile ei jõua, kuid teoreetiliselt on see veel võimalik. Mis peaks homsetes valikmängudes juhtuma, et eestlased tõuseks E-alagrupis kolmandale kohale?

Kõigepealt pilk alagrupi hetkeseisule. Kolmandal ehk play-offi viival kohal on 13 punkti kogunud Sloveenia ning Eesti on 10 punktiga neljas. 10 punkti on ka Leedul, kuid nemad enam Sloveeniast mööda tõusta ei saa, kuna koondiste omavahelised mängud on sloveenide kasuks.

Kui Eesti ja Sloveenia lõpetaksid aga samade punktidega, siis vaadatakse väravate suhet, kuna meie omavahelised mängud on viigis (mõlemal kirjas kodus saadud 1:0 võit).

Eesti väravate suhe on hetkel -4 ning Sloveenial +5, seega peaks sinisärkide edasipääsemiseks juhtuma kaks tõelist jalgpalliimet ühel ja samal ajal. Kui näiteks Eesti alistaks homme Šveitsi 5:0, siis vajaksime ka San Marino 5:0 võitu Sloveenia üle. Sloveenidega võrdsest väravate suhtest meile ei piisaks, kuna sellisel juhul vaadatakse löödud väravate üldarvu ning see on hetkel Sloveenial 16 ja Eestil 4.

Eelpool mainitud tulemused tekitaks olukorra, kus nii Eestil kui Sloveenial on koos 13 punkti, kuid väravate vahe on meil ühega plusspoolel ja sloveenidel nullis.

Kuigi kõik asjaosalised saavad aru, et play-offi pääseb Sloveenia, siis võivad jalgpallurid vähemalt uhkust tunda tõsiasja üle, et edasipääsulootusi omatakse kuni valikturniiri viimase mänguvooruni.

E-alagrupp:

1. Inglismaa 27 (väravate suhe +25)

2. Šveits 18 (+18)

3. Sloveenia 13 (+5)

4. Eesti 10 (-4)

5. Leedu 10 (-8)

6. San Marino 1 (-33)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles