Kangur jookseb Euroliigas väljakule juba neljanda klubi särgis

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kangur Villeurbanne'i ASVELi särgis.
Kristjan Kangur Villeurbanne'i ASVELi särgis. Foto: SCANPIX
  • Kanguri Euroliiga karjäär algas Villeurbanne'i ASVELis!
  • Parima Euroliiga hooaja on Kangur teinud Siena Montepaschi ridades!
  • Viimati käis Kangur Euroliigas väljakul Milano Emporio Armani eest!
  • Järgmised kaks kuud pallib Kangur Vitoria Gasteiz Laboral Kutxa särgis!

Eesti korvpallikoondise ääremängija Kristjan Kangur sõlmis kahe kuu pikkuse lepingu Hispaania kõrgliigaklubi Vitoria Gasteiz Laboral Kutxaga, kes pallib ka Euroliigas. Kanguri karjääri jooksul on see talle neljandaks klubiks, mis mängib Euroliigas.

Euroliigas tegi Kangur debüüdi hooajal 2009/10, kui ta pallis Prantsusmaa tippklubis Villeurbanne’i ASVELis. ASVELi ridades pidas Kangur Euroliigas 10 kohtumist, mille jooksul viskas ta keskmiselt 5,9 punkti ja võttis 2,0 lauapalli.

Kristjan Kangur Siena Montepaschi särgis. Foto:
Kristjan Kangur Siena Montepaschi särgis. Foto: Foto: SCANPIX

Taaskord pallis Kangur Euroliigas hooajal 2012/13, toona esindas ta Itaalia tipptiimi Siena Montepaschit. Siena eest pidas eestlane Euroliigas koguni 24 kohtumist, viskas keskmiselt 8,6 punkti ja võttis 3,5 lauapalli.

Viimati mängis Kangur Euroliigas hooajal 2013/14, kui ta esindas itaallaste Milano Emporio Armanit. Milano meeskonna eest pidas ta Euroliigas 17 mängu, viskas 3,9 punkti ja võttis 1,9 lauapalli.

Kokku on Kangur senise karjääri jooksul mänginud Euroliigas 51 mängu ja visanud keskmiselt 6,5 punkti.

Kanguri Euroliiga punktirekordiks on 2009. aasta 9. detsembril ASVELi eest visatud 16 silma Istanbuli Fenerbahce korvi. Lauapalle on ta kõige rohkem kogunud Siena Montepaschi eest mängides 2013. aasta 25. jaanuaril, kui ta sai kätte 10 lauapalli. Mänguminuteid (37 minutit) on kõige rohkem kogunenud aga 2013. aasta 21. veebruaril Siena eest Tel Avivi Maccabi vastu.

Algaval Euroliiga hooajal peab Laboral Kutxa esimese kohtumise 16. oktoobril, kui võõrsil minnakse vastamisi Kanguri kunagise tööandja Milano Emporio Armaniga. 

Kristjan Kangur (vasakul) Milano Emporio Armani särgis. Foto:
Kristjan Kangur (vasakul) Milano Emporio Armani särgis. Foto: Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles