Legendaarne vehkleja, spordiajakirjanik ja treener tähistab 90. juubelisünnipäeva

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helga Kala
Helga Kala Foto: Eesti Vehklemisliit

Täna tähistab oma 90. sünnipäeva legendaarne vehklemisveteran Helga Kala.

Vehklemist hakkas Helga Kala harrastama 1948. aastal Kalevis Ilmar Puistama ja Boris Valdeku juhendamisel. NSV Liidu meistrivõistlustel saavutas ta 1954. aastal naiskondliku kolmanda koha ja Balti Spartakiaadil 1957. aastal naiskondliku esimese koha. Kala on ka paljukordne Eesti meister.

Ta töötas aastatel 1945-68 Õhtulehe toimetuses korrektori ja keeletoimetajana ning aastatel 1968-80 Kehakultuuri toimetuses keeletoimetaja ja spordiajakirjanikuna.

Põhitöö ja võistlemise kõrval oli ta aastatel 1950–68 Tallinna Mererajooni SKs ning Kalevis vehklemistreener. Õpilasi: Andres Liivak, Toomas Liivak, Toomas Sootna. Kala on tegutsenud ka kohtunikuna, sh võistluste peasekretärina. Ta on olnud pikki aastaid vehklemisturniiri Tallinna Mõõk peasekretär.

Aastatel 1949–91 oli Kala Vehklemisföderatsiooni presiidiumi sekretär, aastast 1991 Vehklemisliidu juhatuse auliige, 1956–65 Kalevi vehklemissektsiooni presiidiumi esimees ja 1984–2003 Tallinna Spordiveteranide Koondise juhatuse sekretär.

Foto: Eesti Vehklemisliit
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles