Kangur: olen vormis ja väga motiveeritud

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kangur.
Kristjan Kangur. Foto: Baskonia.com

Eesti korvpallikoondise kapten Kristjan Kangur sõlmis kahe kuu pikkuse lepingu Hispaania tippklubi Saski-Baskoniaga, mis on tuntud ka sponsori Laboral Kutxa nime järgi. Eestlane andis Hispaanias ka esimese pressikonverentsi, kus rääkis Eesti korvpalli tasemest, oma hetkevormist ning põgusalt ka tulevikuplaanidest. Debüüdi teeb Kangur ilmselt reedeses Euroliiga mängus Milano Olimpia vastu.

«Loodan järgneva kahe kuu jooksul meeskonda aidata. Eks pärast seda näis, mis edasi saab,» ütles Kangur alustuseks. Kui eestlaselt uuriti, kas ta loodab Baskimaa klubiga lepingut pikendada, kõlas vastuseks: «Loomulikult püüan ma oma tööd teha sajaprotsendiliselt. Tulevik näitab, mida meeskond otsustab. Nagu ma ütlesin, on minu põhitööks meeskonna aitamine ning isiklikud asjad jäävad tagaplaanile.»

Kangur jätkas: «Treener pole mulle veel konkreetseid juhtnööre andnud. Olen teinud meeskonnaga vaid paar trenni. Paari päeva jooksul saavad asjad ilmselt selgemaks.»

Eesti koondise kaptenilt uuriti muuhulgas, kui väga ta ootab Hispaanias liigas mängimist. «Olen väga motiveeritud, sada protsenti. Minu jaoks on see uus kogemus ning Euroliigas kaasa teha on alati väga huvitav. Mul on väga hea meel siin olla,» rääkis Kangur. Ta lisas, et on pärast EM-finaalturniiri treeninud Eestis ühe kohaliku meeskonnaga ning hoidnud end vormis. «Püüdsin kehakontaktist hoiduda, kuna see on alati ohtlik. Loodan, et sellest piisas, et olla vormis.»

Kangur avaldas pressikonverentsil arvamust, et järgmise kahe kuu jooksul näeb teda rohkem mängimas korvi all, kuid loodab ka kaugvisetega klubile kasulik olla. «Teen kõike, mida treener palub,» selgitas ta.

Küsiti ka üldise Eesti korvpalli taseme kohta. «Püüame alati oma parimat anda. Eesti on väga väike riik, kus on kõigest 1,3 miljonit elanikku. Meil pole väga palju tipptasemel korvpallureid, kuna väga keeruline on talente leida. Kõik Eesti treenerid töötavad selle nimel, et tulevikus oleks rohkem noori ja andekaid mängijaid.»

Juba reedel kohtub Kaja Laboral Euroliigas Kanguri endise klubi Milano Olimpiaga. «Tean seda meeskonda hästi ning alati on eriline mängida oma endise tiimi vastu. Loodetavasti suudame nende koduväljakul võita, kuid see saab olema väga keeruline. Loodan, et oleme selleks valmis,» ütles Kangur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles