Sergei Ratnikov – uuendusmeelne vanameister

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Ratnikov (vasakul).
Sergei Ratnikov (vasakul). Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

«Muidugi on minu parimad aastad treenerina veel ees. Mina olen seda usku, et noor treener ei olegi veel päris treener. See on ikkagi amet, kus kogemused maksavad,» rääkis järgmisel nädalal 56. sünnipäeva pidav Sergei Ratnikov, kellest saab detsembris üheksakordse Eesti meistri Tallinna Levadia peatreener.

Ratnikov tuleb Levadiasse kindla nägemusega ja kavatseb meeskonna panna mängima tänapäevast ja pallivaldavat jalgpalli. «Mitte kuskil maailmas ei koosne jalgpall pika palli ette löömisest. Ei Inglismaal ega Hispaanias. Ajad on muutunud. Tänapäeva jalgpall peab põhinema pallivaldamisel. Minu arvates viis selle muutuse lõplikult sisse Pep Guardiola juhendatav Barcelona. Nüüd on ta Müncheni Bayernis ja jätkab samas vaimus. Ka minu juhendatav Levadia hakkab rohkem palli valdama,» ütles ta.

Selja taga raske aasta

Sergei Ratnikov. Foto:
Sergei Ratnikov. Foto: Foto: Sille Annuk

Ratnikov tunnistas, et viimane aasta oli tema jaoks väga keeruline. Suurte kogemustega treener juhendas tänavu Eesti teise liiga ida/põhja tsoonis mängivat Tallinna C.F.-i meeskonda. «Ütlen kohe ära, et see oli ikka väga raske aasta. Olen harjunud klubidega eurosarjades mängima, kuid nüüd olin järsku Eesti tugevuselt neljandas liigas. Samas on see täpselt selline asi, mis iga treeneriga võib juhtuda. Peamine on, et sain koguaeg midagi teha ja ei pidanud päris aasta otsa diivanil pikutama,» arutles ta. «Püüdsin kõike toimunut enda jaoks võtta kui vaheaastat, et veidi teistmoodi keskkonnas patareisid laadida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles