Paljastus: ratturid maksavad tiimidele lepingu eest

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgrattavõistlus.
Jalgrattavõistlus. Foto: YUYA SHINO/REUTERS

Itaalia väljaanne Corriere dello Sport tuli lagedale analüüsiva artikliga, milles paljastatakse, et paljud sealsed tiimid survestavad rattureid maksma osa neile makstavast palgast tagasi.

Saapamaa meeskondade Southeasti, Bardiani-CSF-i ja Androni-Sidermeci mänedžerid eitasid sellise süsteemi olemasolu, kuid paljud ratturite agendid kinnitasid, et taoline käitumine on vähemalt Itaalias laialt levinud. Olukord on põhjustatud sellest, et paljud ratturid on amatööristaatusest tüdinenud ja soovivad iga hinna eest profiks saada ning seetõttu ollakse nõus ebaseaduslike tehingutega, kirjutas Spordipartner.ee.

Endine amatöörrattur Matteo Mammini avaldas, et temalt küsiti profiks saamise eest 50 000 eurot. «Tegin profiks saamise nimel kümme aastat rasket tööd, kuid mu unistus purunes kahe tunni jooksul pärast õhtusööki ühe tuntud Itaalia mänedžeriga,» rääkis Mammini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles