Aasta parimaks surfariks valiti Ingrid Puusta

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Puusta.
Ingrid Puusta. Foto: Riina Ramst

Edukas surfihooaeg võeti kokku auhinnagalaga ning lõpetati stiilse lõpupeoga NOËPi juhtimisel.

2015. aasta surfihooaeg oli vägev. Tuuline hooaeg kinkis surfaritele üle 40 võistluse ja surfiürituse. Toimus traditsiooniline Surfilaagri festival, juba 27. Aegna Maraton ja populaarne harrastajate 4-etapiline FUN sari.

Möödunud hooajal peeti ka hulgaliselt Eesti meistrivõistluste etappe ning Tallinnas toimus 99 osalejaga Euroopa karikasarja etapp. Rahvusvahelistel võistlustel näitasid kõrgeid tulemusi olümpiasportlane Ingrid Puusta, Formula esinumber John Kaju ning slalomist Annika Valkna. Formula klassi noorte maailmameistri tiitli võitis Tristen Erik Kivi.

Aasta parimaks purjetajaks ja surfariks valis surfikogukond Ingrid Puusta. Tema 7. koht Rio de Janeiro eel-olümpial ning väljapaistvad sooritused kõikidel rahvusvahelistel tiitlivõistlustel olid aegade parimad.

Aasta üllataja nominatsioonis sai kõige rohkem hääli noor Formula klassi purjelaudur Tristen Erik Kivi. Formula noorte MMil ja EMil saavutasid Eesti noored Tristen ja Karl-Erik Saarm küll kaksikvõidu, kuid parim saab olla vaid üks. Noorte formulistide rahvusvaheliselt kõrget taset näitab ka Tristeni 2. koht ja Karl-Eriku 3. koht Euroopa karikasarja üldarvestuse tulemustes.

Aasta talisurfariks valiti vanameister Kalev Allikveer. 40-aastase staažiga kogenud talisurfar on jätkuvalt terav konkurent võistlustel ja panustab ala arengusse igapäevaselt nii Eesti kui rahvusvahelisel tasandil.

Aasta treeneriks valiti Tallinna Purjelauakooli treener Aivar Kajakas, kellele pakkus tugevat konkurentsi sama kooli noortreener Betti Vainküla. Aasta võistlusametnikuks valiti Tõnis Kask. Võistkondlikus arvestuses saavutas hooaja kokkuvõttes parima tulemuse Tallinna Purjelauakool Team Extreme'i ja Team Jahe ees.

Aasta tegu tiitli pälvis surfilaagri mentorvõistlus, milles 9 Eesti supersurfarit, sh Ingrid Puusta ja Karl-Erik Saarm, õpetasid personaalselt 9 inimest nullist võistlussurfariks. Tegemist oli väga hea idee ja teostusega.

Eesti Purjelaualiit koordineerib täna tegevust kümnes eri surfiklassis. Eesti meistrivõistlused toimusid slaalomi, kiirussõidu, talisurfi, SUP (aerulaud), Formula, Techno 293 ja RS:X klassis. Viimase kolme klassi võistlused peeti koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles