Andres Sõber: Visnapuu on võtnud õige stiili

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Sõber.
Andres Sõber. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Andres Sõber
Rakvere Tarva peatreener:



Viimati vaatasin mängu, kui nad kodus Riia  VEFile kaotasid. Pilt ei ole üldse paha. Ei ole küll kõik 40 minutit ühtlast mängu, aga VEFi vastu mulle esimene kolmveerand väga meeldis. Hea vaba mäng, võetakse kaitset kõvasti. Sten Sokk, Rain Veideman ja Silver Leppik, Giorgi Tsintsadzest rääkimata, väga hästi hoidsid asja.

Seega pole mängupildil viga. Kui, siis võib-olla peaks kaitse poole pealt veel jõulisemalt käituma. Aga vastased olid ka ikka väga hea tasemega poisid.

Võib-olla on ikka üks asi, mis oleks aidanud VEFi rohkem ohjes hoida ja mis Rocki natuke eristab eelmistest aastatest, kui olid Tanel Tein, Tanoka Beard ja Gert Kullamäe. Praegu on Veideman ja Sokk tublid poisid mõlemad, aga ikkagi jääb kogemusest mõnevõrra puudu.  

Kuivõrd Rockil see kiiremale mängule üleminek on õnnestunud, ma ei oska öelda, eks iga treener peab ise leidma õige mängumooduse. Ja malli tuleb ikkagi võtta Euroopast, kus tippmeeskonnad mängivad. Usun, et Indrek Visnapuu on võtnud õige stiili, noorem põlvkond vajab selliseid mänge, kus eksitakse ka. Siit see kogemus tuleb. Kõndimise mentaliteediga ei jõua üldse kaugele.

Mulle on Rocki praegune stiil ikkagi palju rohkem meeldinud kui eelnevatel kõndimise ajastutel, kuigi siis võideti meistritiitleid.

Ütlen Rockile, et katsuge tänavu ka Eesti liigas finaali jõuda. Sel aastal on ülemise otsa tase nii ühtlane – on Cramo, on Kalev ja küll Tarvas ka sarved sirgu ajab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles