Elu olümpia nimel

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Priinits
Sten Priinits Foto: Tairo Lutter

«Teen kõik, et mul oleks võimalus püüda olümpiakulda. Elan juba aastaid Rio de Janeiro olümpiaturniiri nimel. Mingis mõttes sõltub sinna pääsemine küll ainult minust, kuid samal ajal peavad paljud asjad ka kokku langema,» rääkis Sten Priinits pärast laupäeval toimunud epeevehklemise Doha GP-etappi, kus ta sai kuuenda koha. Elu ühe parima võistluse teinud vehkleja alistas järjepanu üheksa vastast, kuid tunnistas veerandfinaalis ühe torkega (8:9) tulevase võitja Vadim Anohhini  paremust.

Priinitsa senine parim tulemus pärineb 2010. aasta Lissaboni MK-etapilt, kus ta saavutas kolmanda koha. Doha tulemusest kõrgemale asetab ta veel ka MMi kaheksanda koha. Seekordne turniir oli aga ülioluline enesekindluse tagasi saamiseks, kuna viimati ei suutnud Priinits Tallinna Mõõgal põhiturniirile jõuda. «Sain tõesti väga palju positiivseid emotsioone. Palju välismaa treenereid tuli hiljem juurde ja kinnitas, et olen teinud arenguhüppe,» ütles 28-aastane sportlane.

Kuues koht tugevdas küll taas Priinitsa lootust pääseda 2016. aasta Rio de Janeiro olümpiale, kuid suur töö seisab alles ees. Kõige reaalsemaks peab ta siiski olümpiale minekut meeskonnaga. Koondisena peab Eesti jõudma olümpiatabelis esiviisikusse, asjaolude kokkulangemisel võib piisata ka madalamast kohast. Praegu on Eesti 14. kohal. «Peame järgmisel kahel MK-etapil lihtsalt väga head olema ja sellisel juhul on kõik veel võimalik,» ütles sportlane. Lõplik tabel pannakse paika veebruari tesel poolel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles