Pohlak ei tunne, et jalgpall peaks Eesti ametlikule spordielule lähenema

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Pohlak.
Aivar Pohlak. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak tunnistas Soccernet.ee-le antud intervjuus, et tema juhitav alaliit ei peaks Eesti Olümpiakomiteele ja ametlikule spordielule lähenema. Pohlakult küsiti küll seisukohta EOK presidendi Neinar Seli ümber toimuva kohta, kuid jalgpallijuhi sõnul pole asi otseselt Selis, vaid pigem äratundmises, et Eesti spordis valitseb süsteemne süsteemitus.

«Arutame juhatuse koosolekul sedagi teemat, aga kui neli-viis aastat tagasi olin organisatsiooni juhina pigem seisukohal, et peaksime püüdma Eesti ametlikule spordielule läheneda, siis vahepealse perioodi kogemus ütleb täna vastupidist,» rääkis Pohlak Soccernet.ee-le.

«Kusjuures asi pole mitte selles, et EOK president mõisteti süüdi, üks asepresidentidest on dopingukahtlusega ja riigi spordijuht sunniti tagasi astuma, vaid pigem äratundmises, et Rasmus Mägi poolt 2014. aasta parimate sportlaste autasustamisel väljaöeldud mõte süsteemsest süsteemitusest on vägagi tõene, sest meie spordi vähesed edulood on pigem süsteemivälised ja seda on ka kogu jalgpall oma ülesehituse loogikaga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles