Klavani oodatud puhkus möödus kurbades toonides

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan.
Ragnar Klavan. Foto: Tairo Lutter

Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan liitus pärast lühikest puhkust taas Augsburgi treeningutega. Kohalikule ajalehele antud intervjuus tunnistas Klavan, et puhkus möödus tema jaoks kurvalt, kuna päev enne jõuluõhtut suri tema vanaisa.

Kõigest nädal enne jõule avastati Klavani 80-aastasel vanaisal vähkkasvaja ja haigus murdis mehe kiiresti. «Lootsime talle jõuluõhtul haiglasse külla minna,» tunnistas Klavan. Neli päeva pärast jõululaupäeva olid juba matused. «Ei olnud ilus puhkus,» ütles keskkaitsja Augsburger Allgemeinele.

Seda parema meelega sukeldub Klavan nüüd jalgpallitreeningutesse, kuna nii saab mõtted kurbadelt teemadelt eemale. Bundesliga hooaja teise poole esimene mäng toimub 23. jaanuaril Berliini Hertha vastu. Teisipäeval ja kolmapäeval peeti maha neli intensiivset treeningkorda ja Klavan tunnistas, et praegu annab see tunda. «Lihased valutavad, aga see on ka normaalne.»

Treeningutel on Klavan mustersportlane, kes lisaks tavalisele harjutuskorrale pühendab alati tund aega individuaalsetele harjutustele. Seal peitub ka põhjus, miks oli Klavan 2015. aastal üks kahest Bundesliga väljakumängijast, kes viibis väljakul kõik minutit. «Ma lihtsalt jälgin, et mu keha alati korras oleks,» selgitas 30-aastane Eesti koondise kapten.

Raudmehena kuulsust kogunud Klavan tunnistas, et tegelikult tuli puhkus tema jaoks õigel ajal. «Karikamängus Dortmundi vastu tundsin teisel poolajal, et olen lihtsalt väsinud. Seega tuli puhkus mulle kasuks.»

Sügisring lõppes Augsburgi jaoks suurepäraselt ja viimasest viiest Bundesliga mängust koguti koguni 13 punkti. Kõige aluseks oli kaitsetegevuse paranemine, kuid Klavani sõnul ei tasu kiita vaid kaitseliinis seisvaid mehi. «Keskkaitsjate jaoks on lihtsam, kui ründajad suudavad surve maha võtta.»

Kevadringile peab Klavani sõnul vastu minema ettevaatlikult. «Meie alguspunkt on korralik. Kui me esimeses viies mängus kehvad peaksime olema, siis oleme taas tabeli põhjas. Seepärast on praegune treeninglaager ka väga oluline.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles