Video: Putini asutatud jäähokiliigas peeti maha mehine lööming

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaklus Venemaa amatöörhokiliigas.
Kaklus Venemaa amatöörhokiliigas. Foto: Ekraanitõmmis videost

Venemaa amatööride jäähokiliigas, mis kannab nime «Notšnaja Hokkeinaja Liga» (NHL) ning mis asutati 2011. aasta lõpus Venemaa presidendi Vladimir Putini ja hokiveteranide ühisel initsiatiivil, puhkes HK Moloti ja HK Jugani vahelises kohtumises suur lööming, mille tulemusena jagati osapooltele meeletu hulk karistusminuteid.

Mängijad läksid pärast Andrei Revkovi ja Vladimir Tšernõševi vahelist rüselust kättpidi kokku viimase kolmandikaja alguses ning esmalt näis, et kaklus suudeti üsna kiirelt lõpetada. Seejärel viskas Jugani mängija Dmitri Vassiljev aga varumeeste pingi ees vastasmeeskonda kuulunud Revkovile kleeplindinutsaku näkku ja poks uiskudel algas uuesti (videos 1.55 peal).

Lõpuks jagasid kohtunikud osapooltele 790 karistusminutit. Suurim rusikakangelane oli algselt Moloti pingil istunud Sergei Salomatin (videos nr 85 mustas särgis), kes asus vastasmängijaid esmalt pingil olles hokikepiga tümitama. Seejärel tagus ta pingi ees jääl lebanud Vassiljevit kepiotsaga ning otsustas lõpuks ka jääle minna, saades seejuures tõhusat abi meeskonnakaaslastelt, kes ta tasakaalukaotuse järel ikkagi üle poordi upitasid (videos 2.15 peal kaadri paremas servas).

Kohtunikud määrasid Salomatinile kogu mürgli eest ühe kümneminutilise karistuse, neli (!) 5+20 minuti pikkust karistust Vassiljevi löömise eest ja lisaks vägivallatsemise eest veel ühe 5+20 minuti pikkuse keelu ehk kokku tervelt 135 karistusminutit. Tagatipuks sai Salomatin ka ühemängulise võistluskeelu.

Videot kaklusest on võimalik näha siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles