Varjus olnud Beljajeva jõudis tagasi tippu

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Beljajeva.
Julia Beljajeva. Foto: Sander Ilvest

VEHKLEMINE. 2013. aastal epeevehklemise individuaalseks maailmameistriks tulnud Julia Beljajevale pole viimased hooajad kuigi palju õnnelikke hetki pakkunud. Mullu trotsis ta põlvevigastust ja suvel kerkis üles esmapilgul täiesti õigustatud küsimus, kas suvel 24-aastaseks saav tartlanna üldse väärib kohta olümpiapiletit püüdvas Eesti naiskonnas. Nädalavahetus Barcelonas tõestas, et «õige» Julia on lõpuks tagasi.

Individuaalvõistluse üheksandale kohale järgnesid pühapäeval suurepärased esitused naiskonnaga. Eriti tuleb esile tõsta finaali Venemaaga, kus Beljajeva alistas vastased kolme minimatši tulemusena 11:3 ja aitas Eestil suurest kaotusseisust välja tulla. «Tundsin ennast hästi ja lihtsalt torkasin!» meenutas ta eile Tallinna lennujaama saabudes tähtsaid hetki. «Vahe oli suur, aga tulime päeva jooksul mitmel korral kehvast seisust välja ja finaalis ei hirmutanud isegi enam see, et jäime 1:10 taha,» lisas Beljajeva.

Ka Beljajeva viimast aastat võib kirjeldada kui halvast olukorrast väljasiplemist. Juulikuus Moskvas peetud MMil ei pääsenud ta individuaalselt isegi 64 parema hulka. Põhjus oli lihtne: haiget teinud põlv ei lubanud maksimumi anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles