Kerde: võitudest jäid puudu pisiasjad

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllar Kerde-
Üllar Kerde- Foto: Toomas Huik

Eesti korvpallikoondise peatreener Üllar Kerde tõdes, et EM-valikturniiril mängiti väga võrdses alagrupis ning ühe võidu asemel oli võimalik koguda vähemalt neli võitu.

«Vaid Makedoonia oli seekord meie jaoks liiga tugev, nendest poleks me ilmselt jagu saanud,» arvas ta. «Võitudest jäid puudu pisiasjad, oleks need meie kasuks pööranud, saanuks hoopis teise pildi.»

Kerde nentis, et tänapäeva Euroopa korvpallis on palju võrdseid meeskondi ning tõi näite, et sarnaselt Eestiga kukkusid järgmiseks suveks väljalangemisturniirile NBA-kogemustega mehi omanud Tšehhi, Ukraina ning Ungari.

Meeskonna kapten Gert Kullamäe oli treeneriga päri. «Jään juba enne turniiri öeldud arvamuse juurde, et see oli võrdsete meeskondade grupp,» lausus ta. «Meile said saatuslikuks kodumängud, ei mäletagi, et oleksime oma väljakul tulemuslikult nii halvasti mänginud.»

Kogenud tagamees Valmo Kriisa lisas: «Ei saa öelda, et turniiri tulemus tähendab katastroofi. Meil palju kõneainet pakkunud Portugal võitis ju hiljem kõiki.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles