Anett Kontaveit: ma ei võta esinumbriks olemist kui suurt koormat

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: Sander Ilvest

Järgmisel nädalal Iisraelis toimuval tennise naiskondliku Fed Cupi Euroopa-Aafrika tsooni turniiril ei saa Eestit aidata haigusega võitlev Kaia Kanepi, mis peaks asetama suuremad ootused Anett Kontaveidi õlgadele. Maailma edetabelis 85. kohal olev eestlanna aga mingit pinget ei tunne.

«Kindlasti mõjutab Kaia eemalejäämine ka mind, aga ma ei võta seda kui suurt koormat. Saan häid mänge ja loodetavasti ka häid võite,» sõnas Kontaveit. «Vastased tunduvad esmapilgul võrdselt tugevad ja alla andma me loomulikult ei lähe. Alagrupivastastest tundub kõige tugevam Horvaatia.»

Ka maailma üksikmängutabelit silmas pidades on Kontaveit praegu selgelt Eesti esinumbriks tõusnud. «See staatus on muidugi meeldiv, aga eriti ma sellele ei mõtle. Minu eesmärk on siiski maailmas kõrgele tõusta,» lausus ta.

Kui sageli jäävad riikide tippmängijad Fed Cupi kohtumistest kõrvale, siis Kontaveit sõnas, et mahutab naiskondliku turniiri alati hea meelega oma plaanidesse. «Selle peab sobima panema, oma riigi esindamine on minu jaoks alati väga tähtis olnud,» lausus ta.

Iisraelis 3.-6. veebruaril toimuvale Fed Cupile sõidavad lisaks Kontaveidile veel Valeria Gorlatš ning Maileen Nuudi. Eesti kuulub turniiril C-alagruppi koos Horvaatia, Türgi ja Iisraeliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles