FIA andis ülivihasele Ogierile vastulöögi (2)

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier mullu Rootsi rallil.
Sebastien Ogier mullu Rootsi rallil. Foto: SCANPIX

Sel nädalavahetusel kihutatakse autoralli MM-sarjas Rootsis, kus loodetud talviste tingimuste asemel valitsevad ootamatult soojad ilmastikuolud. Sarja valitsev maailmameister Sebastien Ogier oli keeruliste olude tõttu ralli toimumise suhtes üsna kriitiline, kuid Rahvusvahelise Autospordiliidu (FIA) esindajad andsid rahulolematule prantslasele vastulöögi.

Kui mõned päevad tagasi levisid spekulatsioonid, et liiga soojade ilmade tõttu võib Rootsi ralli tänavu sootuks ära jääda, siis korraldajate otsuse järgi ralli siiski toimub, kuid lühendatud vormis ning sõidetakse 13 kiiruskatset. Rada on aga Rootsis siiski talvistest oludest kaugel ja Ogier avaldas selle kohta üsna teravalt ka oma arvamust. «Ma ei saa aru, mida me siin teeme. Siinviibimine on mõttetu. Ma ei tea, kes selle otsuse vastu võttis, aga see on lihtsalt idiootne,» teatas valitsev maailmameister konkreetselt.

FIA rallidirektoril Jarmo Mahonenil oli aga rahulolematule prantslasele vastus olemas. «Muidugi me kuulame neid (sõitjate arvamusi- toim) ja kokkuvõttes loeb ikkagi turvalisus,» rääkis Mahonen Autospordile. «See on tema arvamus ja ma saan sellest aru, aga ta on ära unustanud selle, et tema enda meeskond on selle otsuse taga, mille kohaselt nad tahavad osaleda rallil,» selgitas Mahonen, et Ogieri kriitika korraldajate suunas on kohatu.

Küll lisas FIA rallidirektor, et kui ilm peaks minema veel keerulisemaks, siis võidakse vastu võtta uus otsus: «Kui ilm läheb halvemaks, siis vaatame, mis juhtub, ja istume maha ning võime vastu võtta teistsuguse otsuse. Seni tundub aga kõik olevat hästi.»

Rootsi ralli esimene katse on kavas homme hommikul.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles