Ajalugu teinud Lindsey Vonn ületas legendaarse Stenmarki rekordi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lindsey Vonn.
Lindsey Vonn. Foto: SCANPIX

Mäesuusamaailma valitsejanna Lindsey Vonn ei võitnud küll Itaalias La Thuiles peetud MK-sarja kiirlaskumisetappi, kuid teisest kohast piisas ameeriklannale, et ületada seni legendaarse Ingemar Stenmarki nimel olnud vägev rekord.

Vonn libises tänase teise kohaga MK-sarjas kiirlaskumisetappide arvestuses konkurentide jaoks püüdmatusse kaugusesse ning see tähendab ameeriklannale karjääri 20. kristallgloobuse võitu. Tegemist on mäesuusatamise kõigi aegade rekordiga, sest seni jagas Vonn tipptulemust Stenmarkiga, kelle auhinnakappi mahtus pika ja eduka karjääri jooksul 19 kristallgloobust.

Kiirlaskumise arvestuses edestab Vonn nüüd kanadalannat Larisa Yurkiwit 173 punktiga ning kuna hooaja lõpuni jääb veel vaid üks etapp, võidu eest on võimalik maksimaalselt koguda aga sada punkti, pole kellelgi enam võimalik Vonni püüda. Ameeriklanna on esikohal ka MK-sarja üldarvestuses, kuid edestab seal šveitslannat Lara Guti kõigest 43 punktiga.

Homme sõidetakse La Thuiles supersuurslaalom, kus selle ala neljakordne maailmameister Vonn saab püüda järjekordset MK-etapivõitu. Praegu on tal neid koos 76, Stenmarki kõigi aegade rekord on veel kümne võidu kaugusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles