Karikafinaali kordusetendus pakkus maratonmängus põnevuslahingu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võrkpalli Saja liigas läksid täna vastamisi jõulude ajal Eesti karikafinaaliski kohtunud Pärnu ja Rakvere Võrkpalliklubid. Lääne-Virumaa klubi andis küll ühisliiga liidrile võimsa lahingu, ent tulemus oli sama, mis karikavõistlustel: matši võitis Pärnu. Enam kui kaks tundi väldanud kohtumine kodumeeskonnale 3:2 (20:25, 25:19, 25:21, 23:25, 15:13), vahendab Volley.ee.

Mängu otsustav geim pakkus keskosas mõlema meeskonna minispurte. Pärnu juhtis 7:4, ent Rakvere sidemängija Artis Caicsi vägev serviseeria, millesse mahtus lisaks ka üks kodumeeskonna asetuse viga, viis külalised 9:7 ette. Pärnu tegi omakorda 3:0 spurdi ja juhtis ka 12:10. Viimast korda olid tablool viiginumbrid seisul 13:13. Seejärel tegid punktiväärilise rünnaku nii Hindrek Pulk kui Taavet Leppik.

Hindrek Pulk ja Andris Õunpuu ehk mõlema meeskonna diagonaalründajad tõid 22 punkti. Pärnule lisas kapten Andrus Raadik 20, Rakvere poolel oli paremuselt teine skooritegija Kevin Saar 19-ga.

Kuigi Pärnu kaotas ühe punkti, suurendasid nad siiski lähima jälitaja RTU/Robežsardzega vahet. Läti klubide omavahelises duellis läks RTU küll 25:22, 25:21 geimivõitudega juhitma, ent Jelgava kallutas tasavägise kohtumise järgnenud 30:28, 26:24, 15:11 eduga enda kasuks. Kahe peale teenisid klubid koguni 43 blokipunkti. Pärnu edu on nüüd kuus punkti ja kui nad teenivad RTU-st ka homme rohkem punkte, on Saja Liiga põhiturniiri võit nende.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles