Juventus tuli raskest seisust välja, Barcelonale kindel võit (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stefano Sturaro tõi Juventusele väärt viigi
Stefano Sturaro tõi Juventusele väärt viigi Foto: SCANPIX

Jalgpalli Euroopa Meistrite liigas sai kaheksandikfinaali avamängus väärt võidu kirja Barcelona, kes alistas võõral väljakul Lionel Messi väravate toel 2:0 Londoni Arsenali.

Tõeline põnevusmäng toimus aga Torinos, kus kohalik Juventus jäi Müncheni Bayerni vastu 0:2 kaotusseisu, kuid võitles välja 2:2 viigi. Bayern läks mängu juhtima Thomas Mülleri ja Arjen Robbeni väravate toel. Viimasel pooltunnil olid Juventuse eest täpsed Paulo Dybala ja Stefano Sturaro.

Kordusmängud on nendes paarides kavas 16. märtsil.

Tänased mängud:

Juventus – Müncheni Bayern 2:2 (0:1)

Väravad: 63. Paulo Dybala, 76. Stefano Sturaro - 43. Thomas Müller, 55. Arjen Robben

Algkoosseisud:

Juventus: Buffon, Barzagli, Bonucci, Lichtsteiner, Evra, Khedira, Marchisio, Pogba, Cuadrado, Mandžukić, Dybala.

Bayern: Neuer, Bernat, Lahm, Alaba, Thiago Alcántara, Douglas Costa, Vidal, Kimmich, Robben, Müller, Lewandowski.

Arsenal – Barcelona 0:2 (0:0)

Väravad: 71., 84. (pen) Lionel Messi

Algkooseisud:

Barcelona: Ter Stegen, Alves, Piqué, Mascherano, Alba, Busquets, Rakitic, Iniesta, Neymar, Suárez, Messi

Arsenal: Čech, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Bellerín, Özil, Ramsey, Coquelin, Giroud, Oxlade-Chamberlain, Alexis Sánchez 

Enne mänge:

Arsenal - Barcelona

Alagrupist üle noatera läbi pääsenud Arsenal on Barcelonale viimastes omavahelistes mõõduvõttudes alla jäänud, sest 2010. aastal kaotati kahe mängu kokkuvõttes 3:6 ja aasta hiljem 3:4. Samuti jäi Barcelona 2:1 peale 2006. aasta finaalis. Samas suudeti 2011. aastal kodumäng võita ja ka tänavu alistati raskes olukorras olles kodus 2:0 Müncheni Bayern, seega ei oota Barcelonat ees lihtne kohtumine. 

«Ükski meeskond pole täiuslik, aga Barcelona ei jää sellest kaugele. Peame oma võimalused ära kasutama, sest nemad on võimelised igal hetkel väravat lööma. Isegi kui vastane domineerib, on nad ohtlikud – nägime seda mulluses finaalis Juventuse vastu. Barcelona oli raskustes, aga kui neil võimalus tekkis, kasutasid nad selle kohe ära,» iseloomustas Arsenali peatreener Arsene Wenger tiitlikaitsjaid.

Juventus - Bayern

Mullune finalist Juventus alustas koduliigas hooaega väga kehvasti, kuid nüüdseks on kerkitud liidriks, kusjuures viimasest 20 mängust on kõikides sarjades võidetud tervelt 18. Kolmes viimases omavahelises vastasseisus on tunnistatud Bayerni paremust – viimati 2013. aastal, kui Saksamaa klubi võitis veerandfinaalis mõlemad kohtumised 2:0 ja jõudis lõpuks ka tiitlini. Ühtlasi on tegu ainsa korraga, kui mõni väljaspool Itaaliat asuv klubi on Juventusest nende praegusel kodustaadionil jagu saanud.

«Eeldatavasti tuleb Juventus kõrget pressingut tegema, aga kui sellega hakkama saama, siis võib edasi mõelda. Meil pole keskkaitsjaid – nii ongi. Peame targalt ründama ega tohi neile standardolukordi kinkida, sest nende realiseerimises on nad ilmselt Euroopa parim meeskond. Neil on Bonucci, Khedira ja Pogba ning nad on tõeliselt suurekasvuline meeskond, samas kui meil mängib keskkaitses Kimmich,» viitas Bayerni peatreener Pep Guardiola mängu eel vigastustele ja 1.76 pikale Joshua Kimmichile, kes on seetõttu sunnitud tegutsema endale harjumuspäratul positsioonil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles