Tiitlimatšiks valmistuva Heleniuse leer: Chisora on argpüks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Helenius (vasakul) ja Dereck Chisora pärast 2011. aastal peetud tiitlimatši.
Robert Helenius (vasakul) ja Dereck Chisora pärast 2011. aastal peetud tiitlimatši. Foto: SCANPIX

Soome profipoksija Robert Helenius, kes kohtub 2. aprillil Hartwall Arenal peetavas WBC raskekaalu tiitlimatšis prantslase Johann Duhaupas’ga, soovis matšiks valmistuda Dereck Chisora vastu, kuid britt ütles võimalusest ära. Heleniuse leer ristis Chisora seepeale argpüksiks.

Iltalehti väitel kutsus Heleniuse leer Chisorat Pajulahtisse, kus mehed oleksid sparrinud kuue raundi jagu. Chisora mänedžeri C. J. Husseiniga jõuti ka esialgsele kokkuleppele, kuid lõpuks loobus Chisora siiski Soome sõitmisest. «Kõik kokkulepped olid juba tehtud, aga juhtunu annab selgelt aimu, miks tiitlile poksib just nimelt Robert, mitte Chisora. See näitab kahtlemata, et Chisora on tegelikult täielik argpüks,» teatas Heleniuse mänedžerist isa Karl Helenius.

Helenius alistas Chisora 2011. aastal Helsingis, kui kohtunikud andsid vastuolulisel moel võidu talle. Mehed pidanuks uuesti kohtuma EM-tiitlimatšis, kuid selle toimumises ei jõutud kokkuleppele ja jaanuaris pidi Helenius Euroopa meistri vöö seetõttu loovutama.

Sparringupartnerita soomlane Chisora loobumise tõttu tiitlimatši eel ei jää, sest seda rolli täidavad rumeenlane Bogdan Dinu, britt David Allen, islandlane Gunnar Kolbeinn Kristinsson, sakslane Agit Kabayel ja hispaanlane Gabriel Enguema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles