Degtjarjov karikavõistlustest: sinna tuleb kogu armeega kohale minna

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pjotr Degtjarjov.
Pjotr Degtjarjov. Foto: Liis Treimann

Sellel nädalavahetusel, 5.-6. märtsil toimuvad Tartus ujumise Eesti karikavõistlused, kus tihedas konkurentsis selgitatakse välja vabariigi parim ujumisklubi. Teiste tippude seas on stardis ka mõni päev tagasi taliujumise teatevõistlustel koondislaste nelikusse kuulunud ja uue Eesti rekordi püstitanudud Pjotr Degtjarjov.

«Eks soojas basseinis ole ikka parem võistelda, sest jääaugus üle 50 meetri väga ujuda ei kannatagi,» naljatles Degtjarjov. «Eesti karikavõistlused on aga klubidele tähtsaks võistluseks ja sinna tuleb kogu armeega kohale minna, et oma klubi kokkuvõttes kõrgele positsioonile aidata.»

Degtjarjov stardib oma põhialadel 50 ja 100 meetri kroolis ning võtab mõõtu ka 50 meetri rinnuli ja liblika ujumises. «Olen päris suure koormusega treeninud ja sellel nädalal proovingi veidi kergemalt võtta, et siis võistlustel vaadata, kuidas varasem töö mõjunud on,» lausus Audentese Spordiklubi eest võistlev Degtjarjov. «Eesmärgiks on põhialadel ikka kiiresti ujuda ja kõrgeid kohti saada, muidugi annan oma parima ka teistel distantsidel.»

Karikavõistlused on enne tähtsat Londoni Euroopa meistrivõistlusi üheks oluliseks treeningprotsessi osaks. «Eks treener näeb karikavõistlustel ära, mis tulemuse on senine treeningprogramm andnud ning annab aimu, mida tuleks tippvormi saavutamiseks veel parandada,» sõnas Eesti Ujumisliidu peatreener Riho Aljand.

Lisaks Pjotr Degtjarjovile on meestest stardis Martti Aljand, Martin Allikvee ja Daniel Zaitsev. Naistest on stardis möödunud aasta parim naisujuja Maria Romanjuk, Margaret Markvardt ning õed Kätlin ja Sigrid Sepp.

«Karikavõistlused on kindlasti üheks kohaks, kust vajalikku võistluskogemust saadal,» sõnas Maria Romanjuk. «Iga start aitab paremini võistlusnärviga toime tulla ja motivatsiooni lisada.»

Võistlus toimub Aura veekeskuses kolmes osas. Laupäeval, 5. märtsil antakse start kell 16.00 ning pühapäeval, 6. märtsil kell 10.00 ja 17.00.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles