Uut tehnikaimet ja kõige pehmemaid rehve proovinud Räikkönen oli taas kiireim

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: SCANPIX

Täna Barcelonas vormel-1 testi eelviimasel päeval sõitjate pea kaitseks mõeldud seadeldist testinud Kimi Räikköneni ülejäänud päev möödus töiselt ning taas üli-ülipehmeid (ultrasoft) rehve katsetanud soomlane sõitis välja päeva parima aja 1.22,765.

See oli 0,045 sekundit kiirem kui tiimikaaslase Sebastian Vetteli teisipäevane samadel rehvidel välja sõidetud aeg, mis püsis seni teise testisessiooni parimana. Pärastlõunal läbis Räikkönen probleemideta ka 66 ringi pikkuse Barcelona etapi võistlussimulatsiooni.

Päeva teise aja sai kirja Felipe Massa Williamsil, kusjuures brasiillane sõitis pehmetel rehvidel ja kaotas Räikkönenile vaid 0,428 sekundit. Massa edestas samuti üli-ülipehmeid rehve testinud Nico Hülkenbergi (Force India) ja Max Verstappenit. Hollandlane läbis oma Toro Rossol täna 159 ringi, mis oli päeva suurim number.

Mercedese rooli keeras hommikul Nico Rosberg ja pärastlõunal Lewis Hamilton, kuid kahe peale kokku läbiti 144 ringi. Punaseid lippe nähti täna kolmel korral ja alati oli põhjuseks Romain Grosjeani Haas, kuid midagi tõsist vormel-1 sarjas tänavu debüteeriva tiimi autoga ei juhtunud.

Barcelona teine test lõpeb homme, hooaeg algab 20. märtsil Austraalias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles