Jõesoo parandas Portugalis poolmaratoni isiklikku rekordit

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argo Jõesoo Tartu Kevadjooksul.
Argo Jõesoo Tartu Kevadjooksul. Foto: Margus Ansu

Legendaarse jooksumehe Enn Selliku juhendamisel harjutav Argo Jõesoo võistles eile Portugalis Lissaboni poolmaratonil, parandades isiklikku rekordit ligi kolme minutiga.

Jõesoo lõpetas distantsi ajaga 1:09.27, mis andis talle 34. koha. Jõesoo varasem tippmark oli 1:12. Poolmaratoni võitis keenialane Sammy Kirop Kitwara ajaga 59.47, kirjutas Jooksuportaal.ee.

«Lootsime treeneriga ikka palju paremat aega, aga liiga palju sai tahetud. Startisin eliitgrupis, kus pandi koha kõva tempo peale. Jooksin kilomeetreid 3.05-ga, isegi sellega jäin üksi. Kõik läksid eest ära,” ütles Jõesoo Jooksuportaalile. Viiendal kilomeetril ühines ta viieliikmelise grupiga, kellega püsis koos 10. kilomeetrini. «Pärast seda hakkasin punti ise vedama. Enamuse distantsist pidin jooksma üksi, sest eliit osutus minu jaoks liiga tugevaks,» leidis Jõesoo.

Võimalik, et talle maksis kätte ka liiga kiire algus. «Ilmselt on võhma ka veel minu jaoks vähe. Ei ole nii tugevat põhja all, et paremaid aegu joosta,» arvas Jõesoo. Tema jaoks oli tegemist esimese välisvõistlusega. Ilma ja raja taha tulemus ei jäänud. «Ise olen lahja mees. Pikkade otste jaoks ei ole palju harjutanud. Eks tuleb sügisel parem olla,» lisas Jõesoo.

Enne Portugali poolmaratoni mõlgutas treener Enn Sellik mõtteid ehk suudab Jõesoo täita poolmaratoni EM normi 1:07. «Ise ma olin algusest peale skeptiline, sest seda oleks minu jaoks liiga palju,» tunnistas Jõesoo.

Lissabonis jooksis poolmaratoni ka Andrus Lein, kes sai 42. koha lõpuajaga 1:12.11. Mehel andis tunda Portugali klubide krossi karikavõistlustel aset leidnud kukkumine, mis ei lasknud jooksu ajal korralikult hingata. «Ma ei ole oma tulemusega üldse rahul. Krossil sain roietele viga. Lasin Albufeiras pildi teha. Õnneks luud on terved, aga hingates valus, kui diafragma üles-alla liigub,» kurtis Lein Jooksuportaalile. Mehe sõnul lubab vorm tal poolmaratoni joosta 1:10 kanti. Janar Juhkov sai Lissaboni poolmaratonil 75. koha ajaga 1:17.28.

Eesti naistest parandas oma tippmarki Mari Boikov, kes lõpetas poolmaratoni ajaga 1:21.47. N45 vanuseklassi kuuluv Klarika Kuusk läbis distantsi 1:30.53-ga ja Astrid Mai Barsegjan 1:31.22-ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles