Karm ähvardus: suvine jalgpalli EM võib jääda fännidele suletuks (4)

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giancarlo Abete, kes tänaste sündmuste järel andis mõista, et EM võib toimuda suletud uste taga.
Giancarlo Abete, kes tänaste sündmuste järel andis mõista, et EM võib toimuda suletud uste taga. Foto: SCANPIX

Seoses täna hommikul Brüsselis toimunud terroriaktiga võib juhtuda, et suvel Prantsusmaal toimuv jalgpalli EM peetakse kinniste uste taga ja fänne staadionile ei lastagi.

Täna hommikul plahvatas Brüsselis kolm pommi: neist kaks Zaventemi lennujaamas ning üks metroos. Terroriaktis on praeguseks hukkunud 34 inimest, lisaks on üle 100 vigastatu. Brüsselis toimuv pole aga ainukeseks viimasel ajal Euroopat raputanud terrorirünnakuks, sest alles mullu novembris hukkus Pariisi rünnakutes üle 100 inimese. Sealjuures plahvatas üks pomm Stade de France'i staadioni lähedal, kus Prantsusmaa jalgpallikoondis oli parajasti kohtumas Saksamaaga. Pärast plahvatusi kirjutas Wall Street Journal, et üks terrorirünnaku läbiviijaid proovis pommiga staadionile pääseda, kuid õnneks keelasid turvamehed selle ära.

Viimaste aegade ohtlikud rünnakud on nüüd pannud jalgpalliinimesed muretsema seoses suvel Prantsusmaal toimuva EMiga ning tänaste sündmuste järel väitis Euroopa Jalgpalliliidu (UEFA) täitevkomitee asepresident Giancarlo Abete, et matšid võidakse  fännidele suletuks jätta. «2016. aasta EM on selline üritus, mida me ei saa edasi lükata. Me ei saa välistada võimalust, et mängitakse suletud uste taga, nagu me ei saa välistada terroriohtu,» nentis Abate raadiointervjuus.

Sel suvel toimuvad Euroopa meistrivõistlused on kavas 10. juunist 10. juulini ning finaalmatš peetakse Pariisi rünnakute üheks sihtmärgiks olnud Stade de France'il.

Parandus: pealkiri muudetud kell 23.05.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles