Eesti rallimehed vallutavad tiitlivõistlusi

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egon Kaur
Egon Kaur Foto: Karli Saul

Möödunud nädalal avalikustas autoralli N-rühma Eesti meister Egon Kaur plaani osaleda eeloleval hooajal noortele mõeldud WRC akadeemia sarjas. Kõrgeid sihte seavad ka teised Eesti noorema põlvkonna kihutajad.



Sarnaselt Kauriga on WRC akadeemias esiveolise Ford Fiestaga sõitmisele mõelnud ka Sander Pärn, ent portaali ruudulipp.ee andmetel pole ta osalemiseks lõplikku otsust langetanud. Ta märkis, et soovib saada tingimuste kohta täpsemat infot, kuid esialgu on seda raske hankida.

Kuigi ajakirjanduses on ilmunud väiteid, nagu oleks Ott Tänaku osalemine SWRC-sarjas juba kindel, täpsustab lõppenud hooaja Eesti parim rallisõitja alles uue aasta projekti üksikasju. «Jõulude ja aastavahetuse ajal ei toimu midagi, seepärast pole enne jaanuari millestki rääkida. Sarja esimene etapp on alles märtsis,» märkis ta.

Mullu JWRC-sarjas osalenud Karl Kruuda soovib algaval hooajal istuda Super-2000 autosse ja osaleda IRC-sarjas. Samas sarjas soovib startida ka Martin Kangur, ent ralliportaalide andmetel on tema sõiduvahendiks juba tuttav Honda Civic Type-R ja eesmärgiks hooaja kokkuvõttes esiveoliste klassi võit.

Juba varasemast on teada, et Siim Plangi osaleb eeloleval hooajal Briti meistrivõistlustel, ent võimaluste tekkides kavatseb ta startida ka mõnel IRC ja MM-rallil.  Keerulises seisus on Kaspar Koitla. Kodumaal kiiret sõitu näidanud noormees pole veel uueks hooajaks ühtegi kindlat varianti leidnud. «Näen, et paljudel poistel on juba asjad paigas, kuid minul pole sügisega võrreldes veel midagi muutunud,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles