Xavi usub, et Inglismaa võib tulla Euroopa meistriks

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglismaa koondislane Harry Kane
Inglismaa koondislane Harry Kane Foto: SCANPIX

Suvel toimuva jalgpalli EMi eel võttis sõna Hispaania elav legend Xavi, kelle arvates kuuluv favoriitide hulka ka nooruslik Inglismaa koondis.

«Neil on hea võimalus. Enne kui Hispaania hakkas tiitleid võitma, põrusime samuti korduvalt tohutu surve tõttu. Hea mängijate kvaliteet tekitaski selle surve,» meenutas Xavi ja tõmbas paralleele mõne aasta taguse Inglismaaga.

Tema arvates võib jalgpalli sünnimaa nüüd viimaks suurturniiril ka midagi korda saata. «Inglsimaa kuldne põlvkond koos Frank Lampardi, Paul Scholesi, David Beckhami ja Steven Gerrardiga, olid pideva surve all ja sellega on raske toime tulla. See tekitab suure vaimse bloki.»

Ta jätkas: «Nüüd on Inglismaal aga uus põlvkond, kuhu kuuluvad Harry Kane, Dele Alli ja need kutid, kes Leicester Citys imelisi asju korda saadavad. Neil on ka väga häid mängijaid, kuid ma ei usu, et koondisele liiga suured ootused peale pannakse. Sellest võib saada nende trump, kuna selline olukord annab võimaluse minna ja mängida lihtsalt jalgpalli. Kui koondise liider Wayne Rooney samuti vormis on, siis on kõik võimalik.»

Inglismaa jõudis viimati Euroopa meistrivõistlustel poolfinaali 1996. aastal. Hiljem pole nende tase nii kõrgele küündinud. Aastal 2008 jäid inglased sootuks finaalturniirist eemale. Nelja aasta eest kaotati veerandfinaalis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles