Tähtsale võistlusele sõitnud Euroopa meister visati lennukist välja

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ireland's Arthur Lanigan-O'Keeffe (paremal) Londoni olümpial.
Ireland's Arthur Lanigan-O'Keeffe (paremal) Londoni olümpial. Foto: Steve Parsons/PA Wire/Press Association Images

2015. aastal moodsas viievõistluses Euroopa meistriks tulnud iirlane Arthur Lanigan-O'Keeffe on pahane kodumaa lennufirma Air Linguse töötajate peale, kes ei lasknud teda laupäeval lennuki peale.

Lanigan-O'Keeffe äraantavas pagasis oli ka vehklemisvarustus ja see ajas paanikasse Air Linguse ametnikud, kes teavitasid Dublini-Birminghami lennu pardameeskonda, et sportlasel on lennu ajal võimalik ikkagi mõõgale ligi pääseda. Seega ei lubatudki teda lennukisse ja Lanigan-O'Keeffe jäi Inglismaale sõitmise asemel hoopis Dublinisse passima.

«Mind häbistati avalikult ja visati lennukist välja. Tahtsin sõita võistlusele, mis oleks mulle Rio olümpiaks olnud väga heaks ettevalmistuseks. Pühendan oma elu sellele, et teha Iirimaa inimesed Rio olümpial uhkeks, aga nüüd vedas meie rahvuslik lennufirma mind alt. Ma ei saa Birminghami võistlusel osaleda ja raiskasin lennupiletite ja hotelli peale palju raha. Veelkord, mõõk polnud käsi- vaid äraantavas pagasis,» kirjutas pettunud Lanigan O'Keeffe Facebookis.

24-aastane Lanigan-O'Keeffe peaks Air Linguselt siiski kompensatsiooni saama, aga lennufirma täpsustas, et lühimaalendudele ei tohi sportrelvi kaasa võtta ja kui selleks ikkagi soov on, tuleks sellest ette teada anda.

****IMPORTANT****Today I got publicly embarrassed by being kicked off a plane while traveling to a competition that I...

Posted by Arthur Lanigan O'Keeffe on 26. märts 2016. a.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles