Reim: tegime võimsa meeskonna vastu hea teise poolaja

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Reim.
Martin Reim. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti U21-jalgpallikoondis kaotas eile võõrsil EM-valikmängus tugevale Horvaatiale tulemusega 1:2. Peatreener Martin Reimi sõnul jääb ta rahule eestlaste teise poolajaga, mis võideti 1:0. Küll aga jäi tal kripeldama mängu esimene värav, mis avas horvaatide tee võidule.

Horvaatia asus kohtumist juhtima juba viiendal minutil, mil oli täpne kapten Domagoj Pavicic. Esimese poolaja lõpus jõudis vastane karistusalasse, komistas Joseph Saliste jalgadesse ning kohtunik otsustas anda penalti. Eesti väravavaht Andreas Vaikla suutis küll Londoni Chelsea ridadesse kuuluva, laenulepingu alusel Itaalias Udineses mängiva Stipe Perica penalti tõrjuda, kuid tagasi põrkunud palli lükkas horvaat siiski väravasse.

Eesti tuli mängu tagasi kohtumise 53. minutil, mil Robert Kirss sai oma valdusesse palli, liikus karistusalasse ning tema vasaku jala löögi trajektoor osutus väravavahile suureks üllatuseks. Võitluslikus mängus omasid mõlemad meeskonnad veel üksikuid võimalusi, kuid Horvaatia 2:1 paremusega mäng siiski lõppes.

«Teadsime, et Horvaatia on väga võimas meeskond, kes äsja Hispaania mättasse lõi (neljapäeval alistas Horvaatia võõrsil 3:0 Hispaania – toim.). Olime selleks mänguks valmistunud kaitsest lähtuvalt ning sooviga ise kontrarünnakute nõelata, mis on tegelikult ka nende relvaks,» rääkis Reim jalgpall.ee vahendusel.

«Ma ei saa rahul olla esimese väravaga. Üks valeotsus keskväljal – panime vale suuna kinni ning see karistati momentaalselt ära, kui 20-25 meetrilt teele lastud löök ka teravalt tagumisse nurka maandus. See ei löönud meid õnneks jalust, kuna mäng oli ees ning hakkasime seejärel ka tempoga rohkem harjuma,» sõnas Reim.

«Penalti sündis olukorrast, kus pall käis mitu korda käest kätte, mõlemad tegime kontrarünnakuid ning oli tunda, et liinid olid veidi laiali. Meil polnud piisavalt julgestust ning pärast kontakti meile penalti ka määrati. Pingi pealt oli raske hinnata, kas see oli õige otsus,» lisas ta.

«Mul on hea meel teise poolaja üle. Me ei lasknud end seisust heidutada, tulime korralikult peale, olime kaitses agressiivsed, suutsime ise palli kontrollida ja tekitada vasturünnakuid. Värava lõime sarnaselt neile eksimusest keskväljal ning Kirss lõi momendi ära. Mäng oli üsna võrdne, horvaadid hoidsid küll rohkem palli, aga ohtlikuks meile enam ei muutunud. Meie enesekindlus kaitsefaasis kasvas ning saime edaspidi palju paremini 1-1 olukordades hakkama,» kiitis peatreener hoolealuseid.

«Kaotus on kaotus. Loomulikult läheme peale mõttega, kuidas oma värav puutumatuna hoida ning millega vastu nõelata, aga üldmulje polnud täna sugugi paha, eriti teisel poolajal. Alguses löödud värav jääb kripeldama, sest see avas neile tee võiduks. Pärast seda oli meil korralik kastitagune, hoidsime neid trahvialast eemal. Kuigi mõned tsenderdused sinna tulid, siis suutsime taga kõik lukku panna. Ning kui tavaliselt on 60.-70. minuti vahel tihti mitmed mehed viimase piiri peal, siis täna ei olnud meil ka otseselt põhjust vahetusi teha. Enesekindlust oli näha ning niisama polnud mõtet midagi muuta. Lõpus tõime mõned värsked jalad sisse ja riskisime, natuke varem tuli [Andre] Järva väljakule, aga seekord jäi tulemus selliseks,» ütles Reim lõpetuseks.

U21-koondist ootab ees mai lõpus ning juuni alguses toimuv Balti turniir. 28. mail minnakse võõrsil vastamisi Leeduga, 3. juunil võõrustame Lätit. Järgmine valikmäng leiab aset 1. septembril, mil meile tuleb külla Gruusia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles