Konkurendid imestavad Alonso olukorra üle

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso.
Fernando Alonso. Foto: AFP / Scanpix

F1 sarjas sõidetava Bahreini etapi peab sel nädalavahetusel vahele jätma McLareni meeskonna sõitja Fernando Alonso, kes ei saanud Rahvusvaheliselt Autospordiliidult (FIA) osalemiseks luba. Hispaanlase konkurendid avaldasid juhtunu üle imestust.

Alonso läbis enne Bahreini etappi arstliku kontrolli, sest tegi avaetapil Austraalias avarii ning lendas oma masinaga mitu korda üle pea. Kuigi McLareni mees pääses suuremate vigastusteta, siis enne Bahreini GP-d vaatasid arstid Alonso üle ning leidsid, et tema rindkerele tehtud kompuutertomograafia põhjal pole teda päris turvaline veel rajale lasta.

Alonso konkurendid olid FIA sellisest otsusest jahmunud. «Ma ütlesin «vau». Teadsin, et ta pole päris 100% valmis, aga seda ma küll ei oodanud, et ta võistlema ei tule. Arvan, et see oli kõigile üllatuseks,» vahendas portaal f1today.net Alonso tiimikaaslase Jenson Buttoni kommentaari.

Üllatunud oli ka Haasi sõitja Esteban Gutierrez, kelle masinaga kokkupõrke tagajärjel Alonso Austraalias üle katuse rullus. «Olin temaga koos pärast õnnetust ja olin õnnelik, et tema tervisega on kõik korras. Siis kuulsin esmaspäeval, et ta pole 100% valmis,» rääkis Gutierrez.

Alonso asemel saab Bahreinis sõita tiimi varusõitja Stoffel Vandoorne, Alonso peab enne järgmisena kavas olevat Hiina GP-d läbima veel korra tervisliku kontrolli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles