60 punkti visanud Kobe Bryant: olen siiamaani šokis

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kobe Bryanti viimane mäng.
Kobe Bryanti viimane mäng. Foto: SCANPIX

Karjääri viimases mängus 60 punkti visanud ja Los Angeles Lakersi 101:96 võiduni Utah Jazzi üle vedanud Kobe Bryant ütles pressikonverentsil, et ta ei saa ise ka aru, mis juhtus. Varem pole NBAs keegi nii vanalt ühes mängus 60 ja isegi 50 punktini jõudnud!

«Raske uskuda, kuidas see nii läks. Olen siiamaani šokis. Ideaalis oleks mu viimane mäng võinud lõppeda tiitlivõiduga. Aga täna tahtsin lihtsalt kõvasti mängida ja panna püsti nii võimas šõu kui ma vähegi oskan. Mul oli hea tunne seda viimast korda teha,» vahendas 37-aastase Bryanti sõnu NBA.com.

Nagu Lakersi peatreener Byron Scott enne mängu lubas, siis usaldati sisuliselt kõik visked Bryantile ja lõpuks tabas 37-aastane vanameister väljakult 50st viskest 22. Muuhulgas saatis viiekordne NBA meister teele 21 kolmest, millest tabas kuus.

«20 aastat karjusid kõik, et ma võiks rohkem sööta. Aga kui mu viimane mäng kätte jõudis, siis ütlesid kõik, et ma kindlasti ei söödaks, vaid viskaks ise. See ajas mind terve õhtu naerma,» ütles Bryant, kes lõpetas NBA karjääri 33 643 punktiga. Põhihooajal on rohkem skoorinud vaid Kareem Abdul-Jabbar ja Karl Malone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles