Kolm meldooniumiga vahele jäänud Venemaa kiiruisutajat pääsesid võistluskeelust

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jekaterina Konstantinova.
Jekaterina Konstantinova. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Uisuliit (ISU) teatas eile, et tühistatud on kolme meldooniumi tarvitamisega vahele jäänud Venemaa kiiruisutaja ajutised võistluskeelud.

Venemaa uudistegantuur TASS kinnitas ISU otsust, mille järgi vabanesid võistluskeelu alt Jekaterina Konstantinova, viiekordne maailmameister Pavel Kuližnikov ning Sotši mängude olümpiakuld Semjon Elistratov.

«Saime täna ISU-lt ametliku kirja selle kohta, et alates tänasest on nende võistluskeeld tühistatud ja väidetava dopingureeglite rikkumisega seotud uurimine on peatatud,» selgitas olukorda Venemaa uisuliidu president Alexei Kravtsov. «Seega ei plaani me neilt nende medaleid ära võtta,» lisas Kravtsov.

TASSi selgituse järgi oli uisutajate võistluskeelu peatamise taga Rahvusvahelise Antidopinguagentuuri (WADA) otsus, mille järgi võib enne käesoleva aasta 1. märtsi võetud proovides olla sportlaste proovides kuni üks mikrogramm meldooniumit. Keelatud ainete nimekirja kuulub meldoonium alates tänavuse aasta 1. jaanuarist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles