Pavel Londak: mind tahetakse esinumbriks

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pavel Londak (nr 1).
Pavel Londak (nr 1). Foto: Liis Treimann

Euroopa jalgpallikaardil jääb aasta-aastalt aina vähemaks tugevaid jalgpalliriike, kus Eesti koondislased pole veel mänginud. Nüüd on kadumas veel üks senine valge laik.



Eesti koondise puurilukk Pavel Londak on juba mõnda aega viibinud Türgi kõrgliiga meeskonna Bucaspori juures ning mängumehe karjäär jätkub praeguse seisuga seal.

«Lepingut veel sõlmitud pole, kuid paari päeva jooksul peaksid allkirjad alla saama,» rääkis Londak, kes viibib Bucasporiga Antalyas treeninglaagris juba alates 29. detsembrist. «Tingimused on juba kokku lepitud. Nad (Bucaspor – toim) tahavad mind väga oma meeskonda. Praegu tegeleb agent veel paberitega.»

Kui eelmised neli hooaega mängis Londak Norras Bodö/Glimti ridades ning nendest kaks aastat isegi esiliigas, siis Türgi taset hindab ta kindlasti kõrgemaks.

«Tahtsin sellist võimalust juba pikka aega ja nüüd sain selle. Uus keskkond, uued inimesed ning lisaks on siin ka soe. Kindlasti on siin paremad tingimused kui Norras,» loetles Londak Bucaspori plusse. «Praegu on laagris olnud kaks trenni päevas ja tööd tehakse tõsiselt. Meeskonna mängustiil meeldib mulle väga.»

Eile sai Eesti koondislane Bucaspori eest kätt proovida ka sõpruskohtumises, kus jäädi 0:1 alla Saksamaa teise Bundesliga meeskonnale FC Ingolstadt 04. Londak tegi eilses matšis kaasa esimese poolaja, mille järel oli seis 0:0. «Väravavahtide treener on minuga seni rahul olnud,» sõnas puurilukk.

Bucasporiga aitas Londakul kokkuleppele jõuda türklasest agent. «Temaga hakkasin koostööd tegema suvel ja ta leidis mulle juba nelja kuuga uue klubi,» kiitis puurilukk uut abimeest.

Samas tunnistas Londak, et huvilisi oleks olnud kindlasti rohkem, kuid takistuseks sai asjaolu, et Bodö/Glimtiga seob teda veel kahe aasta pikkune kontraht ehk Eesti koondislase eest tuleb tasuda ka üleminekuraha.
«Kõik tahavad vabaagenti ning maksta eriti ei soovita,» täpsustas Londak. «Muidu oleks olnud ka teisi võimalusi.»

Londaku üleminekutasu peaks olema umbes 300 000 eurot (ligikaudu 4,7 miljonit Eesti krooni), mis on majandusraskustes vaevleva Bodö/Glimti jaoks kindlasti korralik summa.

Turniiritabelis hoiab Bucas­por 12 punktiga eelviimast ehk 17. kohta, praeguseks on Türgis läbi täpselt pool hooaega. Järgmine liigamäng on Bucasporil kavas 21. jaanuaril, kui võõral väljakul minnakse vastamisi Besiktasega. «Varsti on tulemas ka mängud karikasarjas. Praegu ma veel isegi ei tea, millal esimest korda Eestisse tagasi saan,» rääkis Londak, keda ootab uue klubi ridades heitlus kõrgliigasse püsimajäämise eest.

Bucaspor kuulub Türgi kõrgliigas küll tagumiste meeskondade sekka, kuid tegemist on tõenäoliselt Euroopas kümne tugevama liiga sekka kuuluva sarjaga ning sellisel tasemel igapäevast klubijalgpalli mängivaid mehi meil väga palju pole.

Bucaspori meeskonna esimeseks valikuks väravasuul on seni olnud Angola kodakondsusega Carlos Fernandes. Tema kõrval täidavad vahetusmeeste rolle kohalikud noormängijad. «Nad tahavad mind esinumbriks saada,» täpsustas seni lisaks Bodö/Glimtile vaid Eesti liigas mänginud koondislane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles