Fotod: Lionel Messi tähelepanu viis 5-aastase poisi Talibani huviorbiiti (1)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

5-aastane Afganistaanist pärit poiss Murtaza Ahmadi sai maailmakuulsaks, kui internetis hakkasid levima temast fotod, kus ta kandis kilekotist tehtud jalgpallisärki, millel ilutses Lionel Messi nimi. Pildid jõudsid ka jalgpallistaarini ning nii saatis argentiinlane talle kaks allkirjastatud mängusärki.

5-aastase Murtaza jaoks tähendas see aga veelgi suuremate probleemide algust. Praeguseks on ta koos enda perekonnaga kodumaalt lahkunud ning nad on end sisse seadnud Pakistani.

BBC kirjutab, et Ahmadid olid sunnitud kodumaalt lahkuma, kuna kohalike kurikaelte arvates saadeti neile Messi poolt ka raha ning nii soovisid kurjategijad sealt saada enda osa. AP aga lisab, et 5-aastase poisi tegemiste vastu hakkas lisaks huvi tundma ka Taliban.

«Saime Talibanilt kirja ning minu käest uuriti, miks ma luban enda lapsel mängida jalgpalli. Lisaks tundis Taliban huvi, miks minu laps ei keskendu vaid koraani lugemisele,» kirjeldas noore Messi fänni isa Mohammad Arif Ahmadi.

Ähvarduste järel müüs perekond kodumaal kogu enda vara maha ning leidis endale Pakistanist uue elukoha. Siiski pole nad maha matnud lootust kohtuda Lionel Messiga ühel päeval ka silmast-silma.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles